“İskenderun’un İl Olmaya İhtiyacı Yok !”

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 11 Aralık 2019 çarşamba günü, özel bir televizyon’da canlı yayına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vali Doğan, sorulan sorular karşısında şunları ifade etti :

6 Aralık 2019’da Amanos Dağlarındaki EYP’nın İnfilak Etmesi

Amanoslar’daki patlamada 3 asker yaralanmıştı. İki askerimiz GATA’ya gönderildi, durumları iyi. Amanoslar’da operasyonlarımız devam ediyor, şu an 10’un altında terörist var, onları da en kısa zamanda imha ederek, Amanosları terörden arındıracağız.

Samandağ – Arsuz Karayolu Tamam

Samandağ-Arsuz yolu bugün itibariyle bitti, bütçe görüşmeleri bitince 22 veya 23 Aralık’ta Milletvekillerimizle birlikte Samandağ’dan gireceğiz, Arsuz’dan çıkacağız. Yol şu an taksi ile geçilebilecek şekildedir. İklim şartları nedeniyle şimdiden asfalt dökelim mi yoksa Nisan’a mı bırakalım konusunu Milletvekillerimizle değerlendirip karar vereceğiz. Asfalt yapıldıktan sonra halkın ulaşımına açılacak. Bu turizm yolu ile Samandağ’ı turizm’e açtık.

Hatay Deniz Otobüsü

HADO için yer konusunda hiçbir sıkıntı kalmadı, atılması gereken tüm imzalar atıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 2 milyon lira bedelle yer kiralandı. Kira bedelinin 1 milyon lirasını Ocak ayında bekliyoruz, 1 milyon lirasını da Haziran adyında ödeyecekler, alacağımız kira bedellerini buraya yatırım olarak dönüştüreceğiz. Madenli’de yapılmakta olan HADO, Mayıs 2020’de hazır olacak.

Festival Yapılması Uygun Değil

Yollar delik deşik iken festival yapılmamalı.

Suriye Sınırı, kaçak geçişler

Hatay – Suriye sınırı 288 kilometre. Sınırın tamamına güvenlik duvarı çekildi. Suriye’den günlük 2 bin kişi Türkiye’ye kaçak girerken alınan tedbirler sonucu şu an günlük iki yüz kişiye düştü. Yakalananlar kaçaklar Suriye’ye geri gönderiliyor.

İskenderun Kaymakamlık Binası

Tarihi İskenderun Kaymakamlık binasının restorasyonu devam ediyor, önündeki park projeye dahil edilecek, 3 buçuk milyon TL ödenek geldi.

Balıkçı Barınakları

Hatay’da 5 tane balıkçı barınağı var. Balıkçı barınakları yüzde 20 kapasite ile çalışıyor, yüzde 80 kapasite atıl vaziyette. Hatay’da ilave balıkçı barınağına ihtiyaç yok. Madenli’deki barınakta şu an bir çalışma yürütüyoruz. Yat Limanı ve Su Sporları merkezi olarak ayırdık. Önümüzdeki günlerde inşaata başlayacağız.

İskenderun’a Yeni Stadyum

İskenderun Teknik Üniversitesi içerisine yapılması düşünülen yeni İskenderun stadının İSTE içine yapılması uygun. Hatayspor lider olmasına rağmen karşılaşmalarda 5 bin, 6 bin seyirci oluyor.

Serinyol – Madenli Arasına Yol Yapılması

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Serinyol – Madenli arası açılması düşünülen yolu bekliyoruz, çok iyi olur.

Amanos Tüneli, Otoyol

İskenderun’daki arazi sanayi olarak kapasitesini doldurdu, sanayinin Hassa tarafındaki leçelik araziye kayması lazım. Amanos tünelinin yapılması şart. Tünel yapılınca otoyolu Cilvegözü’ne kadar götüreceğiz.

Arsuz’a Hastane

Arsuz’un hastane ihtiyacı vardır, proje çalışmaları devam ediyor.

İskenderun’un İl Olması

Bence, İskenderun’un il olma ihtiyacı yok. Bunun ekonomik maliyeti var. Ekonomik maliyetin, coğrafi bütünlüğün, güvenliğin, kaynakların dağıtımının, hizmetlerin gereklerinin değerlendirilmesi lazım. İskenderun Antakya ile birbirlerini tamamlıyor. Bunu çok gündeme getirmek doğru değil. İleride hükümetler ne takdir eder bilmiyorum. Bugün için böyle bir çalışma da yok.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *