BAŞKAN TOSYALI’NIN MECLİS’TE 1 SAAT SÜREN DEĞERLENDİRMESİ

İskenderun Belediye Meclisi 2 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda toplandı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı toplantının başlangıcında gündem dışı söz aldı ve yaklaşık bir saat süresince göreve başladıkları zamandan bugüne yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Tosyalı’nın Meclis’te verdiği gündem dışı bilgilerden bazıları şu şekilde:

– İskenderun’un toplam 450 bin metrekare asfalta ihtiyacı var, ihtiyacın 150 bin metrekarelik bölümü asfalt yama ile karşılanacak. 5 Aralık’ta asfalt ihtiyacının 200 bin metrekare’lik bölümü için ihaleye çıkılacak.

– Sosyal Belediyecilik kapsamında Tayfur Sökmen Bulvarı’ndaki Belediyeye ait binada, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’nin yanında “Aile Danışma Merkezi” kurulması düşünülüyor.

– Göreve geldiği gün Belediye’nin 230 milyon lira olan borcu 201 bin 900 liraya düştü

– Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan İskenderun yollarının çamur ve çukurlu yollarının tamiri amacıyla 2 milyon lira ödenek geliyor.

– 5 Temmuz İskenderunspor Stadyumu’nun yıkılarak yerine Millet Bahçesi yapılması, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nin yerleşim yerinde yeni stadyum yapılması için girişimler devam ediyor.

– İskenderun D90 Otoyoluna Şekere ve Sakarya’dan iki bağlantı yapılması için proje geliştirildi. Bu projenin gerçekleşmesi için uğraşılıyor.

İSKENDERUN ŞEHİR İÇİ TRAFİK AKIŞI ESKİ HALİNE DÖNÜYOR !

Başkan Tosyalı, Meclis üyelerine bilgi aktarırken İskenderun şehir içi trafiği ile ilgili olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile görüştüğünü, trafik akışının eski haline dönüşeceğini ifade etti.

DENİZCİLER’DEKİ BİR BİNADA HURDA YOLSUZLUĞU SAVCILIĞA İNTİKAL ETTİ

CHP Meclis Grubu Başkanı Ali Mutlu, üç dört ay önce gündeme gelen Denizciler mahallesi’ndeki bir bina’da hurdaların satışına ait yolsuzluğu sordu.  Başkan Tosyalı, olay için muhakkik atandığını ve daha sonra olayın Savcılığa intikal ettirildiğini söyledi.

ÇÖP KONTEYNERLERİ SABİTLENSİN

Demokrat Parti Meclis Üyesi Sedat Bakır gündem dışı aldığı söz ile çöp konteynerlerinin kışın yarıkkaya fırtınası ile devrildiğini, takla attığını, kırıldığını, heder olduğunu söyledi ve bunların mümkün ise sabitlenmesini istedi. Başkan Tosyalı, “konu gündemimizde, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bu konuda çalışma yapacak” dedi.

MECLİS GÜNDEMİ’NDEKİ ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER

Başkan Tosyalı’nın yaklaşık bir saat süren bilgilendirme sunumundan sonra Meclis gündemi görüşüldü.

Gündemin 1’nci maddesi’nde yer alan “İskenderun Kent Konseyinin oluşturulması aşamasında ön çalışmalar yapmak üzere Meclis Üyeleri arasından bir çalışma grubu oluşturulması ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifi” için Ak Parti’den Tayfun Boda, CHP’den Bülent Kırmızıoğlu ve MHP’den Emir Selim Yazar’ın isimleri bildirildi.

Gündemin ikinci maddesi “Yüzde 100 hissesi Belediyemize ait olan İSKENT İskenderun Kent Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sermaye yapısının güçlendirilebilmesi için Belediyemiz bünyesinde bulunan Sosyal Tesisler, Spor Kompleksleri, Otoparklar ve benzeri gibi tüm gayrimenkullerimizin sosyal Belediyecilik anlayışı ile etkin işletilebilmesi amacıyla şirketin ana sermeyesine ayni sermaye kapsamında eklenebilmesi ve bununla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI’ya yetki verilmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi” olarak okundu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan “Muhtesatları Belediyemize ait olan İdaremizce işletilen veya kiraya verilen taşınmazların menkulleriyle birlikte gerek duyulan kısımlarının İta amirince genel bütçe kapsamında belirtilen İdarelere, Özel ve Kamu Hukuku Tüzel kişilerine dahili olduğu kanun hükümlerinin izin verdiği ölçüde belirtilen izinler alınarak Hizmet Projeleri üretmek maksadıyla Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI’ya sözleşme yapmak, protokol imzalamak üzere yetki verilmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi” oy çokluğu ile kabul edildi.

AQUA PARK YAPILACAK

Gündemin dördüncü maddesi’ndeki “Mülkiyeti Belediyemize ait Frenkçiftliği Mıntıkası 3584 no’lu parsel 16 bin 678 metrekare yüzölçümüne sahip olup, parselin üzerindeki yapı muhtesatları ile birlikte belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak maksadı ile en az 1 yıl ön izin verilmesi ve gerekli izinlerin alınması şartı ile yüzme havuzu, aqua park (spor ve oyun alanları) yapmak amacı ile 19 yıl süre ile sınırlı ayni hak (ittifak hakkı) tahsis edilebilmesi (kurulması) yönünde Meclis kararının alınması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi” yine oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkan Tosyalı, dördüncü madde ile ilgili olarak Aqua Park yapmak üzere bir firmanın kendilerine müracaat ettiğini ve teklif verdiklerini, kamu faydasını gözeterek teklifi değerlendireceklerini, Cuma gününe kadar başka teklifleri de bekleyeceklerini ifade etti.

CHP MECLİS GRUBU BAŞKANI ALİ MUTLU’DAN ELEŞTİRİ

Grup Başkanı Ali Mutlu gündemin ikinci, üçüncü ve dördüncü maddeleri ile ilgili olarak bu maddelerin ilgili Komisyonda görüşülmesi gerektiğini, Komisyon’a havale edilmeden doğrudan kabul edilmesini eleştirdi.

SARISEKİ’DEKİ MESİRE YERİ İÇİN İSKENDERUN GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN PROJESİ

Gündemin beşinci maddesi’nde yer alan “Sarıseki Mahallesinde bulunan İdaremizce Orman Bölge Müdürlüğünden C tipi piknik ve mesire yeri olarak kiralanması yapılan yerin mesire yeri vaziyet planına uygun olarak 7 yıl süre ile kiraya verilebilmesi yönünde Meclis kararının alınması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi” ile ilgili olarak Başkan Fatih Tosyalı, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) bir proje teklifinin bulunduğunu söyledi.

CHP Meclis Grubu Başkanı Ali Mutlu, İGC’nin proje teklifi ile kendilerine bilgi verilmediğini, konuyu orada duyduklarını söyledi ve bu durumu eleştirdi.

BİR AY ZAMAN KAZANILACAK

Gündemin altıncı maddesi “İptal edilen İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresi İmar Planının Nazım İmar Planı doğrultusunda yeniden düzenlenerek yaklaşık 3.250 hektar alanda, 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi” ile ilgili AK Parti grubu meclisi bilgilendirdi. Daha sonra teklif görüşülmek üzere or birliği ile ilgili Komisyon’a havale edildi.

ORHANGAZİ, BEKBELE VE BİTİŞİK MAHALLELERİNİN SINIRLARI ONAYLANDI

Gündemin yedinci maddesi’nde yer alan “Belediyemiz sınırlarında bulunan Orhangazi – Bekbele – Bitişik Mahallesi sınırlarının sınır haritasına göre sınır haritasının onaylanması hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi” oy birliği ile kabul edildi. Meclis görüşmelerini takip eden muhtarlar teklifin kabul edilmesi nedeniyle Meclis’e teşekkür ettiler.

8’NCİ VE 9’NCU MADDELER OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Oy birliği ile kabul edilen gündemin son iki maddesi şöyle:

8. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Görev, Yetki ve Sorumluluk ile Kuruluş Esaslarını, Çalışma Yöntem ve İlkelerini kapsayan Yönetmeliğin Meclisçe görüşülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi.

9. Belediyemiz adına başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve diğer bakanlıklar, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile bu konular ile ilgili diğer özel kişi ve kuruluşlarla görüşmeye, her türlü araştırma, geliştirme ve danışmalık hizmeti almaya, Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi hazırlatmaya, bu ve benzeri projeler için mal ve hizmet alımları sözleşmelerini imzalaması maksadıyla Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI’ya yetki verilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi.

HABER : ALİ GEZ

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *