Gürsel Mahallesi’nin Sel Baskını Problemi İçin Ne Bekleniyor ?

İskenderun Gürsel Mahallesi Muhtarı Semir Öz, yağmur suyu baskınları ile ilgili olarak yetkililerin kesin çözüm bulmaması nedeniyle mahalle sakinlerinin mağduriyet yaşadığını bildirdi.

Aşırı miktarda yağmur yağdığında İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi yönünden gelen yağmur sularının Gürsel Mahallesini sular altında bıraktığını, konuyu daha önce Kaymakamlık Bilgilendirme Toplantıları’nda da dile getirmesine rağmen henüz çözüm bulunmadığını, yetkililer tarafından çözüm bulunmaması nedeniyle de vatandaşların kendisine tepki gösterdiğini söyleyen Muhtar Öz, sosyal medya hesabından mahalle sakinlerine hitaben 2 Kasım 2019 günü şunları paylaştı :

Sayın Gürsel Mahallesi Sakinleri

01-11-2019 (Dün gece) başlayan şiddetli sağanak yağış mahallemizin Adliye’ye yakın bazı evlerini su bastı. Mağdur olan mahalle sakinlerine yardım için anında su baskını olan yere geldim. Hatay Büyükşehir Belediyesi kanal ve yağmur suyundan sorumlu ilgili müdürleri aradım, ama maalesef kimseye ulaşamadım.

Gecenin ikisine kadar olay yerinde yağmur altında tıkanan rögar ve ızgaraları kendim açmak için uğraş verdim. Ama maalesef Belediye görevini yapmayınca vatandaşla karşı karşıya biz muhtarlar kalıyoruz. Bunu sizinle paylaşmak istedim. Saygılarımla”

Söz konusu sel baskını esnasında İskenderun Adliyesi’nin zemin katı da sular altında kaldı. Bu yüzden Gürsel Mahallesi’ne 10 saat elektrik verilemedi.

Gürsel Mahallesi sakinlerinin sel baskınlarına yönelik bir an önce kesin çözüm beklentisi devam ediyor.

 

HABER : ALİ GEZ

İLGİLİ VİDEO :

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir