Amik Ovası Sular Altında Kalmayacak !

Hatay’daki Tahtaköprü Barajı’nda taşkınların önlenmesi ve Amik Ovası’nın sulama ihtiyacının karşılanması amacıyla başlanan gövde yükseltme çalışmaları tamamlandı.

Tahtaköprü Barajı’nın 2019 yılında Amik Ovası’na sekiz defa boşalıp dolarak taşkın ve sele neden olması üzerine Haziran 2019 ayında set yükseltme projesine başlandı.

Aralık 2019 ayı sonunda tamamlanması planlanan yükseltme projesi ile barajdaki su tutma kapasitesinin iki katına ve sulanabilir arazi miktarının dört katına çıkması, Amik Ovası’nda sulanmayan yer kalmaması, yılda 20 milyon kilowatt saat elektrik üretilmesi ayrıca Karasu güzergahındaki Hassa, Kırıkhan ilçeleri ve köyleri ile Hatay Havaalanı bölgesinin taşkından korunması amaçlandı.

Projenin tamamlanmasıyla Hassa ve İslahiye Belediyeleri’nin işbirliğiyle de baraj çevresinin çok güzel bir turizm alanına dönüştürülmesi hedeflendi.

Barajın en üst kotundaki platform (Kret) düzenleme çalışmaları devam ediyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın sosyal medya hesabından 28 Kasım 2019 tarihli paylaşımında,

“Tahtaköprü Barajı ovanın kaderini değiştirecek. Barajın gövde yükseltme çalışmaları tamamlanmış olup kret düzenleme çalışmaları devam etmektedir. Depolanacak su ile 465 bin 140 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır” dedi.

HABER : ALİ GEZ

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *