İSKENDERUN YENİ OTOGAR YERİ

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 31 Temmuz 2019 tarihli Olağanüstü Toplantısı’nda 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına yapılan itirazlar sonunda İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın yazıları ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu görüşülmüştü.

Hatay’ın tüm ilçelerinden çeşitli kişi ve kurumlar tarafından askı süresi içinde imar planlarına itiraz edilmişti.

Meclis toplantısında Hatay’ın 15 ilçesinde 1/5000 Ölçekli İmar Planı için yapılan itirazlar sonucu alınan kararlar 6 Eylül 2019 tarihinde Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hatay.bel.tr/bilgi-edinme/ilanlar internet adresinde ve HBB Hatay Meslek Edindirme Kursları (HATMEK) binasında askıya çıkarıldı.

Söz konusu kararlara 6 Eylül 2019 günü itibariyle bir aylık sürede yeniden itiraz edilebilinecek.

İSKENDERUN YENİ OTOGAR YERİNE İTİRAZ

İskenderun’un 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planına yapılan 359 itiraz arasında, İskenderun Yeni Otogar Yeri olarak görülen Akçay Mahallesi 359 nolu parsel için yapılan itiraz da yer aldı.

Mazmancı Hukuk Bürosu tarafından imar planında yeni Otogar Yeri’nin Sanayi alanı olarak belirlenmesine yönelik yapılan itiraz HBB Meclisi Kararı ile reddedildi. HBB Meclisi’ne bir aylık itiraz süresi 6 Eylül 2019 tarihinde başladı.

aligez.com.tr

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *