Hatay dünyanın en başarılı güreşçilerine ev sahipliği yaptı

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası 10. Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası’nda dereceye giren güreşçilere ödülleri verildi.

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu tarafından düzenlenen ve 1 Eylül Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’ndeki Aba Güreşi Mersahı’nda gerçekleşen şampiyonayı, CHP Hatay milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dünya Aba Güreşi Federasyon Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ve çok sayıda Hataylı büyük ilgi ile takip etti.

DÜNYANIN EN BAŞARILI GÜREŞÇİLERİ ANTAKYA’DAYDI

Toplam 5 kategoride gerçekleşen ve 42 ülkeden yüzlerce sporcunun mücadele ettiği karşılaşmalar seyircilere zevkli ve heyecanlı anlar yaşattı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 5 bin yıllık ata sporunun gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlediği bu büyük organizasyon ile ulusal ve uluslararası şampiyonları Antakya’ya taşıyarak sporseverlerle buluşturdu.

Güreşler esnasında tribünleri dolduran güreşseverler HBB Mehteran Takımının gösterileriyle eğlenceli zaman geçirdi.

BAŞKAN SAVAŞ CANLI YAYINDA ABA GÜREŞİ ŞAMPİYONASINI ANLATTI

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, güreşler devam ederken TGRT Haber’in canlı yayınına katıldı. Organizasyon hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Bu işe 10 yıl önce başladık. Öncelikle Hatay şampiyonası ardından Türkiye şampiyonası ve dünya kupası şampiyonasıyla devam ettik. İlk başladığımızda 4 ülke varken günümüzde ise 42 ülkenin katılım sağladığı ve dünyanın en iyi güreşçilerini ağırladığımız bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Ata sporumuzu dünyayla paylaşmak istedik ve bu doğrultuda şampiyonalar düzenliyoruz. Her geçen yıl kendimize bir şeyler katarak bugünlere geldik. Bundan 10 yıl önce bir avuç insan olarak bu işe gönül verdik, aba güreşinin dünya federasyonluğunu Hatay’da kurduk ve gün geçtikçe çığ gibi büyüyoruz. Büyüdükçe de bu işi dünyaya yayıyoruz. Bundan sonraki şampiyonlarda yerelden destek görmek istiyoruz. Bu aile ne kadar genişlerse ata sporumuz da tanınır hale gelir” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Dünyanın en iyi güreşçilerinin güreştiği şampiyonada; 90 kilo ve üzerinde Ali Erdoğan dünya şampiyonu olarak başpehlivan ünvanını aldı. Ayrıca 60 kiloda Fatih Önalan, 70 kiloda Hasan Kaya, 80 kiloda Tuva’dan Aldynsai Odai, 90 kiloda Şahin Turşak şampiyon oldu.

Müsabakalarda derece alan güreşçiler madalya ve ödüllerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın elinden aldı.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *