Belen incir festivali vatandaşın beğenisini kazandı

Belen İnciri Marka Olma Yolunda…
1. Belen Yayla Şenliği kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen incir yarışması, Belen’de geniş katılımla gerçekleşti.
Belen Belediyesi tarafından bu yıl 1. düzenlenen Belen Yayla Şenliği açılış konuşması yapan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; “Belen ilçemizde artık her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında daha da büyüyerek Belen Yayla Şenliklerini gerçekleştireceğiz. Bu yarışmamızın asıl amacı, birbirinden güzel ve özel olarak yetiştirilen İncir meyvesinin tanıtımı, üreticilerimizi onurlandırmak ve ülkemize adını duyurmaktır. Şimdiden yarışmaya katılan üretici arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İfadelerini kullandı.
İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın, törende yaptığı konuşmada; “Belen’in kendine özgü toplumsal ve kültürel yaşamının geleneksel motiflerinin geleceğe taşınması açısından da bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunun altını çizdi.”

 


Ses sanatçısı ve halk ozanları eşliğinde söylenen birbirinden güzel türkülerle unutulmaz bir gece yaşayan Belenliler ve misafirler ilki düzenlenen yayla şenliklerinin her yıl yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Gül ve Personellere teşekkür etti. Yapılan yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir