Başkan Eryılmaz 5 Ayda Yapılan Faaliyetleri Değerlendirdi

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde göreve başladıkları 5 aylık süre zarfında yapılan çalışmalar, kat edilen mesafe ve belediyenin mevcut durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Eryılmaz yaptığı konuşmada;

“ Biz bu belediyeyi 70 milyon borç, 17 bin TL ile teslim aldık. Araçlarımızın hepsinin sigortası bitmiş, muayeneleri birmiş ve araçlarımızın çok önemli bir bölümünün lastiklerinin ömrü tamamlanmıştı. 5 Aylık süre zarfında mazot dahil olmak üzere belediyenin bütün ihtiyaçları için belediyeye ne alınmışsa hepsinin parası ödenmiştir. Gerek mazot ihtiyacının, gerek diğer ihtiyaçların biz kendimiz karşılamak zorunda kaldık. Bugüne kadar bir tek ihaleye katılmadık. Sadece bizim yetişemediğimiz parke onarımı ve parke dizimi noktasında 1 doğrudan alım gerçekleştirdik ” dedi.

“SAMANDAĞ BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR BELEDİYE OLARAK TAKDİR EDİLMELİ”

“Araçlarımızın tamamı 42 mahallemizde sabah saat 8:30’dan akşam saat 5’e kadar mesai yapmıştır. Bugüne kadar hiçbir zaman bizim paramız yok, mazotumuz yok demedik. Adil bir şekilde ve ihtiyaçların aciliyet durumuna göre araçlarımız ve personelimiz Samandağ halkına hizmet etmeye çalıştılar. Samandağ Belediyesinin bu son 5 aylık sürecine baktığımız zaman, Samandağ Belediyesi’nin Türkiye’de örnek bir belediye olarak takdir edilmesi gerekiyor. Gelen para personelin maaşını karşılamıyor, 70 milyon borçluk bir ilçe ve biz bu süreçte 9 milyon lira tasarruf yaptık. Bir önceki yönetimin 5 milyona yakın borcunu ödedik”

“KENDİ ARACIMI KULLANACAĞIM VE MAZOT PARAMI KENDİM ÖDEYECEĞİM”

“Göreve geldiğimde dedim ki; makam aracını kullanmayacağım, kendi aracımı kullanacağım ve mazot paramı da kendim ödeyeceğim. Birileri dedi ki, başkan kendi arabasını kullanır ama mazotu bir şekilde ayarlamıştır diye söyleyenler oldu. Ama arabama koyduğum mazotun parasını kredi kartımla ödüyorum.

Tasarrufu nasıl mı yapıyoruz. Bir örnek vereceğim. 2017 ve 2018 yıllarında bir önceki yönetim tarafından 555 bin liralık hırdavat malzemesi, kürek, kazma, el arabası gibi malzemeler alınmış. Ben geldiğim zaman arkadaşlara sordum, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzde çalışan arkadaşlarımızın, Fen İşleri Müdürlüğümüzde çalışan arkadaşlarımızın ihtiyaçları var, bizim envanterimizde hırdavat olarak ne var diye. Dediler ki 1 el arabası ve 1 kürek var. Yapılan masraf 555 bin TL. Biz bu 5 aylık süre içerisinde ise arkadaşları çağırdık, ne ihtiyacınız varsa alın dedik. 5 ayda yaptığımız masraf 10 bin TL. bir önceki yönetimle şu anki yönetim arasındaki fark bu”

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ, BAŞKA ÇARESİ YOK”

“Samandağ gibi bir yerde 4 yıldır, 2 tane kanal var. Pislikten geçilmiyor, sivrisinek üreme alanı haline gelmiş, görüntü kirliliği aldı başını gidiyor, hiç kimsenin aklına gelip de Devlet Su İşlerine gidip bir baskı yapalım, şu kanalları temizleyelim dememiş.

Bu konuyu Vali Beyle 3 kere görüştüm, Devlet Su İşleri Müdürünün yanına da 4 defa gittim. Zar zor bir tane sallama kepçe aldık, dün beni arayıp geri çekeceklerini söylediler, Vali Beyle görüştüm, yapmayın dedim, kanallarımızı bitirmek istiyoruz, orada projelerimiz var dedim. Yani anlayacağınız her taraftan sıkıntı yaşıyoruz ama mücadele ediyoruz. Temizlik çalışmalarını önemli bir aşamaya getirdik. Orada çalışmalarımız olacak. Denizle ilgili söylediğimiz projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Bugün ilk kepçeyi vurduk. Deniz bandındaki, 50 metrelik sahil bandında rekreasyon alanıyla ilgili çalışmalarımıza başladık. İlk kepçeyi bugün vurduk. Önümüzdeki yaza doğru burası bitmiş olacak. Biz kendi imkanlarımızla yapacağız bunu, parsel satmadık, bir önceki yönetim yüzlerce parsel satmış bu memlekette, onlarca bankadan krediler kullanılmış, iller bankasından kredi kullanılmış, bazı krediler Samandağ’ı 10 yıllığına rehin almış durumda. Biz bu koşularda hizmet mücadelesi veriyoruz. Parsel satmadık, kredi kullanmadık, 70 milyon borçluyuz, gelen para maaşlara yetmiyor ve biz Samandağ’ın kronikleşen, 50 yıldır çözülmeyen sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Onun için halkımızın bu çalışmaları sahiplenmesi ve takdir etmesi gerekiyor. Birlikte başaracağız, başka çaresi yok” dedi.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *