MKÜ Proje Ekibi TÜBİTAK 2242 Türkiye Finalinde Ödül Aldı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), 160 üniversiteden 1640 projenin katıldığı TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda ön elemeyi geçerek bölge yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

Ön elemeleri geçen 613 proje, “Akıllı Şehirler ve Ulaşım”, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri”, “Eğitim”, “Enerji ve Çevre”, “Gıda ve Tarım”, “Makine İmalatı ve Otomotiv”, “Sağlık”, “Savunma, Uzay ve Havacılık”, “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” olmak üzere dokuz kategoriden oluşan bölge yarışmalarında mücadele etti.

Kayseri’de gerçekleştirilen bölge yarışmalarında Hatay MKÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Şenol Saygıner danışmanlığında, öğrenciler Mertcan Dinler ve Cafer Gencer Toktar tarafından gerçekleştirilen “İşitme Engelliler İçin Alternatif İletişim Uygulaması : Eller Konuşsun” projesi, “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” kategorisinde birinci oldu ve TÜBİTAK 2242 Türkiye Final yarışmasına katılma başarısı elde etti.

Proje ekibi, 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul’da TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen TÜBİTAK 2242 Türkiye Finali yarışmalarına katıldı. Ekip ayrıca TÜBİTAK yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda yarışmalarda dereceye girerek Mustafa Kemal Üniversitesi’ne “Teşvik Ödülü” kazandırdı.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *