Belen, Hatay Gastro Fest İstanbul 2019’da Tanıtılıyor

Hatay’ın, kültürel ve en özel yöresel zenginliklerinin tanıtımını amaçlayan Hatay Gastro Fest İstanbul 2019, İstanbul Maltepe etkinlik alanında 26-29 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Gastronomi Festivali kapsamında Belen’in tanıtımı adına başarılı çalışmalara imza atan Belediye Başkanı İbrahim Gül açılış günü nedeniyle yaptığı açıklamada,

“Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri nedeniyle İstanbul Maltepe Etkinlik alanındayız. Hatay’ımızın ve Belen’imizin tarihi, kültürel ve yöresel lezzetlerimizi Türkiye’mizin kalbine getirdik. Hatay Gastro Fest İstanbul 2019’da workshop’lar, söyleşiler, el sanatları, yöresel ürünlerin yapımı, atölyelerde çeşitli el yapımı çalışmalar ve lezzetli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Hatay ilimiz, 600’ün üzerinde yemek çeşidiyle, dünyanın en büyük mozaik müzesiyle, Saint Pierre Kilisesiyle, Habibi Neccar Camisiyle içinde enleri barındıran, yaşayan bir şehir. Biz de Belen olarak yöresel lezzet ve tarihimizle Hatay Turizm ve Gastronomi Günleriyle İstanbul’dayız.

Memleketimizi merak eden tüm İstanbullu kardeşlerimizi ve Hataylı hemşerilerimizi 29 Eylül Pazar gününe kadar açık olan standımızı ziyarete bekliyor. Dün yaşanan İstanbul ve çevre illerde hissedilen deprem nedeniyle, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir