İskenderun’un Yerel Güvenlik Sorunları Konuşuldu

İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi Hatay Çalıştayı kapsamında 27 Aralık 2019 Cuma günü Antakya The Museum Otel’de Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci başkanlığında toplantı yapıldı.

Hatay Valiliği’nin ev sahipliği’nde 26 Aralık 2019 Perşembe günü başlayan iki gün süreli Hatay Çalıştayı, İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülmekte olan Proje’nin 3. Aşaması olarak düzenlendi.

Çalıştayın ikinci gününde pilot ilçe olarak belirlenen İskenderun’un Yerel Güvenlik Sorunları hakkında fikir alışverişi yapıldı. Daha sonra Yerel Önleme Güvenlik Kurulları’nın Yaygınlaştırılması ve Kurumsallaştırılması görüşüldü, yapılan ve yapılacak olan çalışmaların ön analizi gerçekleştirildi.

Hatay Çalıştayı’na İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçemizin Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İlgili/yetkili birim görevlileri katıldı.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *