Din Görevlilerinden Adliye’de Şikayet

Mil-Diyanet-Sen Hatay İl Başkanlığı üyeleri 22 Ocak 2024 Pazartesi günü, son günlerde ulusal basında ve sosyal medyada gündem olan, Din Görevlilerine yönelik artan fiziki ve sözlü saldırılara ilişkin İskenderun Adliyesi önünde Basın açıklaması yaptılar, Adli makamlara şikayet dilekçeleri verdiler.

Mil-Diyanet-Sen Hatay İl Başkanı Hasan İnci tarafından okunan basın açıklamasında aşağıdaki ifadeler yer aldı :

“Uzun zamandır ülkemiz içerisinde ve ülkemiz dışarısında birilerinin art niyetli elleri ile ve onlara maşa olmuş, beyinlerini, dillerini ve bedenlerini kullananlar ile kullandıranlar tarafından her gün dine hizmet edenlere, din görevlisi ve gönüllüsü devletin şerefli Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosuna ve Diyanet İşleri Başkanına saldırılar yapılmakta.

Bu saldırılar her geçen gün artmakta ve sözlü saldırıların yerini her geçen gün fiziki şiddet almakta.

Bu acımasızca yalan, iftira ve karalama kampanyaları ve algılarının asıl maksadı, her geçen gün dünyaya yayılan İslâm dininin hoş sedasını gölgelemeye çalışmak, Müslümanları kötülemek ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktır.

Bunu da yaparken dinin önderleri ve rehberleri, Peygamber Efendimizin varisleri, Kur’an’ın tebliğcileri din görevlileri hedef alınmakta, insanlığı dinden ve din adamından soğutmaya, camilerden uzaklaştırıp çatışma ortamı oluşturup bizi bize kırdırmak, camii, cemaat ve imam bütünlüğünü ortadan kaldırarak birlik ve beraberliğimizi sarsmak, amaçları gereği bölüp parçalayıp yönetmeye çalışmaktır.

Bu kötü emellere gerek sosyal medya üzerinden çanak tutanlar, gerek sokak dedikodusu yapıp huzurlu ortamı bulandırmaya kalkanlar, camii içerisinde Değerli Hocalarımızın canına kastetmeye çalışan, bıçak ve silahla yaralamaya, dilleri ile karalamaya, şeytani tehditler savurarak rahmani hizmetleri ve hizmet elçilerini korkutmaya, susturmaya çalışanlar iyi bilsinler ki, güneş balçıkla sıvanmaz.

Güneşi sağ elimize, Ay’ı sol elimize verseler bu Hak davadan vazgeçilmez, bizleri hiç bir şey bu hak davadan vazgeçiremez.

Ezana, bayrağa, vatana ve millete hizmetin niğmet olduğunu, bu uğurda ölümün dahi şeref ve sonunun şehadet şerbeti içip şehit olarak cennete girileceğini, imanımız gereği teslim olmuş şekilde bilenlerdeniz.

Devletimize ve adaletimize, devletimizin güvenlik güçlerine ve devlet büyüklerimize sonuna kadar güvenmekteyiz

Bu güvenin gereği Anayasa’da güvence altına alınmış inanç ve ibadet etme özgürlüğümüzü kişisel ve kurumsal itibarımızı hedef alanlar devletimizin görevlilerinin görevlerini yapmalarını engellemeye kalkışanları şikayet etmek üzere Hatay Mil Diyanet Sen ve Din görevlileri olarak İskenderun Adliyesine geldik ve şikayette bulunacağız. Allah’ın adaletine ve Devletimizin Değerli Savcılarına güveniyor en ağır şekilde yargılanmalarını istiyor ve havale ediyoruz.

Kimse bizi sahipsiz sanmasın Sahibimiz Allah – Hamdolsun Devletimiz var olsun
Saygılarımızla Kamuoyuna arz ederiz.”

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir