ASLANTAŞ BARAJI SUYUNA NE ZAMAN KAVUŞURUZ ?

Hatay İskenderun Azganlık’ta İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden 600 bin İskenderunlu’ya yetecek miktarda ve MEMBA kalitesinde içme suyuna kavuşabilmek için bürokratik işlemler devam ediyor.

Bilindiği gibi, deprem sonrası eski beldeler bölgesinin büyük bir bölümü HATSU tarafından Değirmendere’den getirilen SU ile bir nebze kesintilerden kurtulmuştu.

Bu arada Denizciler ve Bekbele’de eski içme suyu şebekeleri yenileme çalışmaları devam ediyor. Şebekeler yenilenince, ÇAMUR bağlayan eski borular, sık sık patlayan eski hatlardan kurtulmak hedefleniyor.

ASLANTAŞ’ın suyuna kavuşmak için mahalle içlerinde şebeke yenileme çalışmaları sonrası iki aşama daha bulunmakta.

Azganlık İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden eski beldeler bölgesindeki su depolarına suyu iletmek için DEĞİRMENDERE ANA İSALE HATTI için ihaleler aşaması başladı.

İki aşamadan oluşan bu sürecin birinci aşamasında İLLER BANKASI kredisiyle 2023/1086123 Numaralı ihaleye çıkıldı.

“HATAY (HATSU) Dörtyol İçme suyu Şebeke 2 Kısım, Değirmendere İsale Hattı , Acil Deprem Kredisi Projeleri Proje Tanıtım Dosyası Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alım İşi” olarak 26 Ekim’de yapılan ihale ile DEĞİRMENDERE İSALE HATTI PROJE dosyası hazırlattırılacak.

Projenin hazırlanması için ihalede dört ay süre tanınmış. Ben en erken MART 2024 ayı içerisinde PROJE DOSYASININ hazırlanmış olacağını tahmin ediyorum. İnşallah daha erken olur.

Gelelim ASLANTAŞ BARAJI SUYUNA KAVUŞMAK için ikinci ve
son aşamaya :

DEĞİRMENDERE İSALE HATTI PROJE DOSYASI hazırlandıktan sonra artık YAPIM İHALESİ süreci başlayacak.

Yapım ihalesi süreci ne zaman başlar ve ne kadar sürer bunları bilmemiz mümkün değil !

SONUÇ :

Yıllardır konuşulan ASLANTAŞ BARAJI’nın MEMBA kalitesindeki suyuna tüm İskenderunluların “en iyimser tahminimce” 2024 yılı son aylarında kavuşabileceğini değerlendiriyorum. (İnşallah daha erken biter.)

Herhangi olumsuzluk olmadığı takdirde…

Ali Gez

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *