ASLANTAŞ BARAJI SUYUNUN ESKİ BELDELERE BAĞLANTILARI YAPILACAK

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde 26 Ağustos 2023 tarihinde basın mensuplarına Aslantaş Barajı suyu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun’un Azganlık, Denizciler ve Bekbele mahallelerinde içme suyu şebekelerinin yenilendiğini ifade etti.

Aslantaş Barajı suyunun İskenderun Şehir merkezine verilme imkanı olmasına rağmen, geçmişte eski beldeler bölgesine (Azganlık – Bekbele mahalleleri arası bölge) hiç bağlantı yapılmadığı belirten Vekil Özel,

“Azganlık, Denizciler, Bekbele mahallelerimizdeki şebekeyi önce asbestsiz, temiz içilebilir suyun içinde dolaşabileceği hale getiriyoruz.

Bir taraftan frajman projesini yaptırıyoruz ki, DSİ’nin telaffuz ettiği tarih, Eylül.

DSİ ile HATSU arasında bir protokol imzalattık. Bu protokolü Büyükşehir Meclisi’nden geçirdik. HATSU adına DSİ tarafından yapılmasını kabul etti Büyükşehir Belediyesi, imzalar atıldı.

Şimdi DSİ tarafından frajman bağlantılarının projeleri bitiyor. Onu da yapacağız.

Bu projeler bittiğinde Eylül ayı içerisinde yapacağımız ihale ile Bekbele’den Karayılan’a kadar ki hatta kendisine frajman bağlantısı gitmeyen mahallelere (hiç birinde yok !) tamamının bağlantıları yapılacak. Yani ana isale hatları yapılacak. Bu isale hatları beldelerde bulunan su depolarına kadar çekilecek. Depolara Aslantaş’tan gelen su verilecek” dedi.

HATSU tarafından Değirmendere’den gelen suyun nihai çözüm olmadığının söylendiğini ifade eden Vekil Özel,

“Aslantaş’tan gelen suyu verdiğimiz zaman Değirmendere’den gelen suya ihtiyacımız bir süreliğine kalmayacak. Ne kadar bir süreliğine? Orayı 15 kilometrelik hattı kalıcı olarak bitirmemiz lazım. İller Bankası marifetiyle yapacağız. O hattı da (Değirmendere hattı) B planı olarak alternatif hat olarak şehrimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *