SANAYİ SİTESİ İÇİN YENİ ARAZİLER KESİNLEŞTİ

İskenderun’un Sakarya, Muradiye, Dumlupınar Mahalleleri bölgesinde faaliyet gösteren Küçük Sanayi Sitesi’nin bir bölümünün İskenderun’un Bitişik Mahallesi’ne bir diğer bölümünün de Belen’e taşınması konusunda önemli bir aşama daha kat edildi.

İskenderun’un Bitişik Mahallesindeki alanın “SANAYİ ALANI“, Belen’deki alanın ise “KÜÇÜK SANAYİ ALANI” olmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararları, 11 Haziran 2023 tarihli 32218 Sayılı Resmi Gazete’nin 1.MÜKERRER sayısında yayımlandı.

Her iki Cumhurbaşkanı Kararı’na 136 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Sanayi İşyerlerine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi dayanak olarak gösterildi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 18 Haziran 2020 tarihinde Bitişik mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldiğinde “Henüz kesin bir şey yok !” demişti. Bu konudaki arşiv haber ve videoya https://denizcilerhaber.org/2020/06/henuz-kesin-bir-sey-yok/ linkinden ulaşabilinir.

Ancak, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, 7 Ocak 2023 Cumartesi günü basın mensupları ile yaptığı toplantıda, İskenderun Dumlupınar, Muradiye, Sakarya mahalleleri içinde yer alan küçük sanayi sitesinin taşınması konusunda bilgiler vermişti.

HABER : ALİ GEZ

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *