Hatay Havaalanı ile Belen Trafiği için Soru Önergesi

CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, Hatay Havaalanı ile Belen trafiğinde yaşanan sıkıntılar için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde soru önergesi sundu.

Milletvekili Mullaoğlu soru önergesinde şunları kaydetti:

“Şubat depremleri sonrası Hatay ilimizde büyük bir yıkım yaşanmıştır. Birçok üst yapının yanı sıra ulaşım yollarımız ve Hatay havalimanımızda depremlerden olumsuz etkilenmiştir.

Yaraların sarılmaya ve şehrin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı bu süreçte uzun yıllardır devam eden Belen geçidi trafik sıkışıklığı sorunu ve havalimanımızda giderilemeyen bazı sorunlar ile deprem sonrası havalimanı bağlantı yollarında oluşan hasarlar bölge halkımızı sıkıntıya sokmaktadır.

Bu bağlamda;

* Hatay halkının ulaşım sıkıntılarının çözümü için yıllardır sorun yaşanan Hatay-Belen geçidi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?

* Belen geçidinin sağlıklı bir trafik akışına kavuşturulması amacıyla alternatif geçiş güzergâhı oluşturulmasına yönelik başlatılmış bir ihale süreci var mıdır?

* Sık sık uçuşları iptal edilen Hatay Havalimanımızın uçuşlara engel olan sorunları nelerdir?
Bu sorunların giderilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

* Havalimanı bağlantı yollarının onarımına ilişkin bir girişiminiz var mıdır?

* Sorunların giderilmesi sonrasında Hatay Havalimanında uçuş sayılarının artırılmasına yönelik bir planlamanız var mıdır?

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *