ROKETSAN KIRIKHAN’DA YATIRIM YAPIYOR

ROKETSAN’ın Kırıkhan’da üretim tesisleri ile istihdam edeceği personelin barınacağı yerleşkesinin “ROKETSAN Sanayi Alanı” olarak ilan edildiği Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Roketsan Üretim Tesisi ve Yerleşkesinin 5 Mayıs’taki temel atma töreni ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İlk etapta 200 – 250 istihdam sağlayıp daha sonra bu sayıyı 500’e çıkartacağız.

Yüksek teknoloji ürünlerle ilgili çalışmalar da sağlanacak.

Burada çalışacak işçilerimizin çalıştıkları tesisin yakınında iskan edilmesi sağlanacak.

Yapılacak tesisler modern bir mahalle olacak. Yani çok büyük cazip şartları olan kendi içinde bir mahalle ve küçük bir şehir niteliği taşıyan çeşitli tesislerin içinde olduğu bir yaşam alanı oluşturulacak.

Hem yaşam alanı açısından hem de çalışacak iş ve teknoloji açısından burası cazibe merkezi haline gelecek.

Bu tür yatırımların arkasının geleceğini umuyoruz, çünkü bu bir adım kendisi bir lokomotif görevi görecek ve çevresinde birçok ekosistem olacaktır.

Böylece depremden sonra savunma sanayisinde Türkiye, dünyaya verdiği güçlü mesajı bu anlamda da büyük bir felaketten sonra nasıl ayağa kalktığını nasıl daha azimle, daha güçlü, daha hızlı yol aldığını göstermiş olacak.

Bu dev yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Savunma Sanayi Başkanımız Prof. Dr. İsmail Demir ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum.”

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *