DSİ, İSKENDERUN ARITMA TESİSİNE EL ATTI !

Uzun yıllardan bugüne İSDEMİR’deki içme suyu arıtma tesisinden İskenderun şehir merkezine gelmesi beklenen su ile ilgili olarak Devlet Su İşleri Şube Müdürü Duran Güneş 17 Nisan 2023 tarihinde ayrıntılı bilgi verdi.

ARITMA TESİSİ ZELZELEYE KADAR HİÇ ÇALIŞTIRILMADI

İskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisinin 2017 yılında HATSU’ya devredildiğini ifade eden Şube Müdürü Güneş,

“Tesisimizin kapasitesi, yıllık olarak 47 milyon metreküplük içme suyu İskenderun’a verilecek, İskenderun’a yılda 650 bin kişiye içme suyu temin edilecek bir arıtma tesisi.

2017 Yılında tesisimiz HATSU’ya devredildiği halde, 6 Şubat 2023 tarihindeki zelzeleye kadar tesisimiz hiç çalıştırılmadı, atıl olarak kaldı. Ancak zelzele neticesinde İskenderun’a acil içme suyu ihtiyacı olduğundan dolayı tekrar tesisi ayağa kaldırmak icap etti.”

İLETİM HATTINDA 700 METRELİK ARIZAYI GİDERDİK

“Bunun üzerine 15 Şubat tarihinde biz sahaya indik. Tesisimize su taşıyan İSDEMİR’e kadar yaklaşık 52 kilometrelik bir iletim hattı var. İSDEMİR’den de İskenderun’a kadar 29 kilometrelik bir iletim hattı var.

İSDEMİR’e kadar olan iletim hattında yaklaşık 700 metrelik bir kısımda arızadan dolayı boruları değiştirmek mecburiyetinde kaldık. 15 Şubat itibariyle işe başladık 700 metrelik boruyu sahaya indirdik, tüm mekanik aksamlarını temin ettik ve 4 Nisan itibariyle biz bu tamiratı giderdik.

4 Nisan’da Cevdetiye regülatöründen aldığımız suyu arıtma tesisimize kadar getirdik.”

ARITMA TESİSİNDEKİ ARIZALAR İÇİN 4 NİSAN’DA İŞE BAŞLANDI

“Bu arada zelzeleden dolayı arıtma tesisimizde bir takım arızalar oldu. Gerek İller Bankası, gerek DSİ, gerekse HATSU teknik elemanları vasıtasıyla arızaların tespitleri yapıldıktan sonra arıtmanın ayağa kaldırılması gerekiyordu. Bundan dolayı DSİ hemen arıtmayı yatırım programına aldı, ihalesini yaptı. Arıtmada 4 Nisan’da işe başlamış olduk.

Şu an arıtmada çalışmalar devam ediyor. İnşallah Haziran ayı sonu itibariyle biz bu tesisi ayağa kaldıracağız ve günlük 129 bin metreküp suyu arıtıldıktan sonra İskenderun’a vereceğiz* dedi.

Paylaşın...

2 thoughts on “DSİ, İSKENDERUN ARITMA TESİSİNE EL ATTI !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *