Hassa Tüneli ve bölgemize sunulan hizmetlerin mimarları !

Milletvekilerimiz.
– Mehmet Soydan, Orhan Karasayar ve Abdulkadir Özel.
– Hassa Tüneli ve bölgemize sunulan hizmetlerin mimarları !

AK Parti’nin 22’nci Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan. AK Parti’nin 23, 24 ve 25’inci Dönemler Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ile AK Parti’nin 27’nci Dönem’de halen görevinin başında olan Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel için, şimdiye kadar yazmış olduğum makalelerimin içinde müspet ve olumlu yorumları derinlemesine irdelediğimde, İskenderun adına yapılan görevleri tam manasıyla yerine getirdiklerini görüyor ve onlarla memleketim adına gurur duyuyorum.

“İskenderun ve çevresinde yaşanan en önemli sorunlardan önde geleni ne ?” diye kapıyı araladığımda en önemli sorunların başında; Arsuz Yolu, İskenderun Teknik Üniversitesi, Hassa Tüneli, Adliye sarayı, Ziraat bahçesi, İskenderun Şehir Hastanesi ve Toplu Konutların İskenderun’da yapılmasıydı.

Çok şükür hepsi onaylandı ve yapılanlar yapıldı ve bazıları yapılmaya devam ediyor.

Diğer yandan devam eden İskenderun balıkçı barınağının onarım projesinin askıdan inmesi an meselesi.

Elektrik enerji sistemlerinin çarpıklıkları ile baş edilemiyordu. O önemli sorun da kökten çözüldü. Belen ve Arsuz ilçelerinin havai hatlarının yeraltına döşenmesi işi kaldı. Kısa sürede bu sorun da sorun olmaktan çıkacağına inanıyorum.

Bizler bir şeyi çok isteriz ve istekler yerine geldiğinde eskileri çabucak unuturuz.

Bölgemize yatırımların gelmesi geçmiş dönemlerde karınca hızıyla devam ediyor ve vatandaşlar olarak bu acıları her daim çekiyorduk.

En önemlisi köyler mahalle olunca, yollarının yapımı, su sorunlarının çözümlerinde hızlı ilerleyişler kaydedildi.

Arsuz yolu ufak tefek bazı sorunlarıyla tamamlandı sayılır. Yerleşim birimlerine yakın yapılanan kavşakların trafik lambaları ile dolmuş park ceplerinin yapımı dışında çoğu işler tamamlandı sayılır.

İskenderun Teknik Üniversitesinin başlama aşamasından sonuna kadar takipçisi oldular. İskenderun kendi adıyla anılan bir üniversitenin sahibi oldu.

İskenderun Şehir Hastanesinin plan ve projeleriyle birlikte hayata geçirilmesine ramak kaldı.

Bizler her şeyi çok çabuk ister olduk ama bazı bürokratik engelleri aşmak o kadar da kolay olmuyor. Onları aşmak için bizim adımıza; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM ve siyasi üst düzey Bakan arkadaşlarıyla koordineli çalışmaları bizlerin şansı.

En kısa sürede hastanemizin de temeli atılacak başka bir alternatif yok. Çünkü kafasına koyduğu şeyleri başaran vekiller ile beraberiz.

TOKİ diye çok bağırdık ama sesimizi duyuramamıştık. Hemen yanı başımızda Belen ilçesinde TOKİ Konutları yapılırken, boynumuz bükük kaldı. Gücümüz yetmedi. Toki-Boki diye alay edenlerin konuşmalarını sessizce izledik. Ve en sonunda İskenderun’un en güzel yerine TOKİ Konutları yapıldı. Çok değil beş sene sonra o yerler bölgemizin en ayrıcalıklı yerleri olacak. Şehir Hastanesi de orada.

Hassa Tüneli!

Bu başlı başına bir siyasi zaferdir. İskenderun’un on yıl sonrasının güzelliğini şimdiden düşünmek dahi bana gurur veriyor. Hani derlerdi ya “İskenderun Singapur olacak” diye, samimi söylüyorum, İskenderun Singapur’u geçecek. Tarihten zamanımıza gelen şanlı adı daha ileriye doğru tarihsel yazgılarıyla tarih yazacak.

Hassa Tüneli, başka bir tünel! Türkiye’de yüzlerce tünel yapıldı ama bu tünel İran-Irak ve Ortadoğu’yu tam manasıyla içine alacak.

Vatanımızın doğu ile birleşmesini sağlayacak olan bu tünel sonunda, sanayi ve turizm ile birlikte insanlarımıza feyiz verecek. Biraz sabır o da eninde sonunda yapılacak.

Ben her zaman yazdığım makalelerde şunu derim. İskenderun her zaman şanslı, çünkü onu seven idareciler onun yanında. Geçmişte Antakya hegemonyası iliklerimizi emip duruyordu. İskenderun Antakya’nın sadece plaj şehriydi.

Her vekil kendi bölgesine hizmet için vardır. Diğer vekillerin hiçbiri İskenderun için ne kolunu ne de parmağını kıpırdattı. Elli yedi yıl aradan sonra iktidar ile buluşan İskenderun Belediyesi’nden sonra, gözle görülür ve yaşanır hizmetlerle bir olduk. Belki yapılanları ilk önceleri anlayamayız ama ileriki yıllarda yapılanlarla bir olacağımız kesin.

Burada geçmiş dönem Belediye Başkanlarından ve şimdiki Başkandan bahsetmiyorum. Bahsettiğim konunun özünde bölgeme iktidarın hizmetlerini getiren milletvekillerinden bahsediyorum.

Bölgeme hizmet getiren her kim olursa olsun onların önünde saygı ile eğiliyorum. Görev yapanlardan Allah razı olsun.

Nuri Erdener (Nam-ı diğer, Boksör Nuri)

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir