İSKENDERUN KAYMAKAMI MURAT SEFA DEMİRYÜREK

İskenderun, ismi ile bağdaşık çok değer dolu Kaymakamlarla her daim bir olmuş ve bir olmaya da devam ediyor.

Hiçbir zaman gelen gideni aratmıyor. Bazen bu kelimeyi kullanır ve sıkıntılarımızı dile getiririz. İskenderun Kaymakamları için bu kelime asla kullanılmaz. Devleti temsil eden devletimizin üstünlüğüne haiz olan bu gibi kişiler, şehrimizden tatlı hatıralar bırakarak ayrılıyor ve yaptıkları görev süreci itibariyle asla unutulmuyorlar.

Geçtiğimiz gün Hatay Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Neşet Alkan beni aradı ve

“Nuri reisim bölgemize yeni atanan Kaymakamımız Cemiyetimizi ziyaret edecek ve bu ziyarette aramızda olursan çok memnun olurum” dedi ve davete icabet ettim.

Adana İmamoğlu ilçesi doğumlu ve yakinen hemşerimiz olan Kaymakamımız ile kısa ama çok anlam dolu sohbetlerim oldu.

İskenderun Cürcümetli çarşısından başladık, bölgemize katkı yapan esnaflarımızın incelik ve zanaatkârlıkları ile bütünleştik.

Geniş bilgi daracığına sahip Kaymakamımızın anlatımları şehrimizin geleceğini ilgilendiren önemli tasarımlarıyla dopdoluydu.

Özellikle, İskenderun şehrinin şu an küçük gibi görünen yerleşim alanının, aslında dünya çizgisinde anılan adıyla çok büyük yerlerde olduğunun altını özellikle belirtirken, “bu güzel şehrimize yapılacak olan olumlu katkılarla onu hep birlikte süsleyebiliriz” sözleriyle Kaymakamımızın özel bir şehirde olduğunun farkında olduğu anlamını çıkarttım.

İskenderun halkının Çukurova halkı ile çok yakın ilişkilerde olduğunu ve “bu insanlar birbirleriyle çok yakınlar” demesi Kaymakamımızı “hemşerimiz” olarak tanımama yetti.

İskenderun’un adına layık bir şehir olduğunu ve bu yüzden “çaresizlikleri çareye dönüştürmek adına hepimize çok görevler düşüyor” sözleri bölgemizi çok kısa sürede tanıması ve çareler söylemesi onun idarecilik vasfının üstünlüğü.

Bölgemizin bir liman şehri olduğunu, ama maalesef yirmiye yakın limanı olan bu kentimiz için TIR garajları oluşturulmamış.

TIR garajları olmadığından dolayı da liman ve çevresinde bulunan yol güzergahlarımızın her yanı TIR araçlarıyla dolup boşalıyor. Yerel ve genel yönetimlerimiz bu konuyu acil olarak gündeme almalı ve çok amaçlı ‘’TIR OTO PARKLARI’’ yapılarak, bölgemiz TIR araçlarının bulunduğu geniş alanlara bir an evvel kavuşturulmalı.

İşte devlet idareciliği demek bu. Şehrin geleceğini ilgilendiren önemli konulara bilinçli şekilde parmak basmak.

İskenderun Madeni İşler Oda Başkanı, aynı zamanda İskenderun Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Ahmet Çardaklı, tahminim yeni İskenderun küçük sanayi sitesi çalışmalarını Kaymakamımız ile derinlemesine paylaşmamış!

Halbuki bu konuda AK Parti Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel, çok amansız bir mücadelede. Yaklaşık 400 dönüm arazinin kamulaştırılarak, İskenderun Madeni İşler Odasına devrinin yapılma aşamasında olduğunu biliyorum.

Diğer yandan Sakıt beldemizde, Belen Küçük Sanayi Sitesinin son aşama halinde olduğunun farkındayım.

Bir tarafta Ahmet Çardaklı, diğer yanda İbrahim Açıkgöz, kendi kooperatiflerinin oluşumları ile gece ve gündüz mücadeledeler.

Kaymakamımız ile bu konuların derin söyleşileri candan sohbetlerle yaptık.

Kaymakamımız bu konuların takipçisi olduğunu ve önümüzdeki günlerde Madeni İşler Odasını tekrar ziyaret edeceğini söyledi.

Kaymakamımızın, Sporculuk ruhu ile konuşması ayrı bir enstantane. Görev yaptığı ilçelerde özellikle futbol alt yapısında verdiği mücadeleler sözlerine yansıyordu. İskenderun’un boş alanlarına çocukların ve gençlerin ellerine top alarak oyun oynayacağı alanlar çok kısıtlı. Böyle alanları çok kapsamlı şekilde düşünmemek gerekir. Önemli olan çocukların enerjilerini boşaltabileceği alanların oluşturulması.

Körfezimizin özellikleriyle de çok sohbetlerimiz oldu ama tüm analizleri bir anda yazmak istemiyorum.

ileriki yıllarda, Murat Sefa Demiryürek Kaymakamımız ile çok kapsamlı yenilikleri, devletimizin sıcak ilgisiyle birleştirip, bölgemizde oluşacak ilklerle karşılaşacağız. Kısa sohbetler çok bilgi dolu Kaymakamımızla değer kazandı.

Şehrimize hoşgeldiniz kaymakamım.

Dünya genelinde özel şehirler vardır. Paris, Roma, İstanbul nasılsa İskenderun’da öne çıkan ismiyle odur.

Bu güzel şehirde görev yapmak bence çok büyük bir ayrıcalıktır.

Nuri Erdener (Nam-ı diğer, Boksör Nuri)

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *