BÖLGEMİZDEN ÇIKAN BABAYİĞİT, FUAT TOSYALI’NIN BAŞARI HİKAYESİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2016 yılının başlarında Türkiye ve yurt dışında bulunan müteşebbis iş adamlarına, ‘’Türkiye’nin otomobilini yapacak bir babayiğit arıyorum’’ sözlerinin ardından bir makale yazmıştım.

Bu makalemde kendine adanmışlık ve tutkuyla çelik üreticiliğine adayan bölgemizin efendi ve işbilir akıllı kararlı yapısıyla öne çıkan Fuat Tosyalıyı tek aday şeklinde, Türkiye’nin babayiğidi olarak lanse etmiştim.

Sayın Fuat Tosyalı ile makalem sonrası çeşitli okazyonlarda karşılaştık ve görüşme fırsatım oldu. Bana söylediği tek söz,

‘’Milli görevlere ve Türkiye’nin sanayicisi olarak sorumluluk almaya her zaman hazırım’’ demişti.

Daha sonraları konuyla alakalı birkaç makalem daha yayınlandı. Makalelerim yayınlandığı andan itibaren makalemin üst düzey tarafından incelendiğini ve o yıllarda gazetelerine yazdığım, İskenderun Gazetesi sahipleri aranmış ve Cumhurbaşkanlığı Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğünce teşekkür edilmişti.

O yıllarda, Fuat Tosyalının Babayiğit olması konusunda ümidim hızla artmış ve çok da memnun olmuştum.

Tosyalı ailesinin bir İskenderunlu olarak bendeki yeri bambaşkadır. Ailenin bölgeye yaptığı sosyal yatırımlara, yaratmış oldukları istihdama ve ellerinden tuttukları insanlara yıllarca şahit oldum.

Babaları merhum Şerif Tosyalı ile çok uzun yıllar özel sohbetlerimiz olurdu. Dolayısıyla Tosyalı Holding’in büyümesine tanık oldum ve gururla izledim.

Bakmayın siz Fuat Bey’in ‘ben taşıt endüstrisinden uzağım’ demesine.

İskenderun’da ‘Hyundai Assan’’ araçlarının Hatay ilindeki ilk bayisiydi. Hatay onun sayesinde Hyundai markasını tanıdı. Hatta hatırlarım o yıllarda İskenderun Kaymakamlığına da yeni Hyundai aracından hibe etmişlerdi.

TOGG aslında Türkiye için bir milat. Savunma sanayiinde hızla yükseklere çıkarken, otomobil endüstrisinde çok uzun yıllar hep gerilerde kaldık. Ülke olarak hep kendi otomobilimizin olmasını çok arzu ettik. TOGG bir başlangıç.

Ülkemizin en köklü Savunma Sanayi ve ticari araç şirketi BMC’nin dümeninde artık Türk Sanayisine 50 yıldır hizmet veren ve yaptıkları ile sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında takdir gören Fuat Tosyalı var. .

BMC hisselerinin devri ile böyle stratejik bir projenin Fuat Bey gibi güvenilir bir ismin vizyonunda yürüyecek olması tüm kamuoyunda memnuniyet yaratmıştı. Ve nitekim milli tankımızı görmeye çok az bir zaman kaldı. Bu konuya şüphe ile yaklaşanlar bile bile sonuç karşısında şaşıracak.

Babayiğidimiz ‘savunma sanayisinde sürprizlerimiz var’ derken, heyecanlanmamak elde mi?

Fuat Tosyalı hayatı boyunca verdiği her sözü tutmuş, yaptıkları ile hayranlık bırakmayı her zaman başarmıştır.

Bir gün Atatürk Hava Limanı’nda onunla karşılaştığımda, İstanbul ofisinin açıldığı müjdesini vermişti.

Cezayir, Osmaniye TOYO, İskenderun ikinci OSB, yurt içi ve dışı yatırımlarıyla çelikle dans eden, çeliğin ateşini içinde hisseden büyük bir iş insanıdır Fuat Tosyalı.

Tosyalı holdingin geleceği onun vizyonuyla şekilleniyor ve ülkemize dünya çapında bir marka yaratıyor.

Babayiğidimizin ve ülkemize hizmet etmek için hiç bir sorumluluktan kaçmayan herkesin yolu açık olsun.

Bizlerde sizlerin heyecanından ilham alıyoruz.

Nuri Erdener (Nam-ı diğer, Boksör Nuri)

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *