Hatay’a “Hızlı Tren” gelecek mi?

Hızlı tren konusunu 12 Eylül 2020 tarihinde sosyal medya hesabından “Hızlı Tren Hatay’a Çok Yakışır” başlığıyla Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı dile getirmiş ve paylaşımının devamında,

“Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattının yapımı devam ediyor ve 2023 yılında bitirilmesi planlanıyor. Bizde Hataylılar olarak bu konforlu ulaşımdan faydalanmak istiyoruz. İslahiye tarafından bu hatta bağlanıp Hassa ve Kırıkhan üzerinden Hızlı Trenin Antakya’ya gelmesi şehrimize ayrı bir renk katacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel 14 Mayıs 2022 tarihinde yaptığı bir paylaşımda, Hassa Tüneli projesi ile bağlı olarak,

Demiryolu hattı projesinin tünele entegre edilmesi konusundaki ısrarlarımızın sonuç vermesi ve ilimizin bu vesileyle yeni demiryolu ağına bağlanacak olmasından ötürü de çok mutluyuz” şeklinde açıklama yapmıştı.

Vekil Özel’in “yeni demiryolu” ifadesinden hızlı tren konusunu ilişkilendirmiştim. Bunun üzerine 14 Mayıs 2022’de,

Aklımda “ütopik” sorular : * Mersin – Adana – Osmaniye – Gaziantep Hızlı Tren projesine HATAY bağlanır mı? ** Bu bağlantı Hassa Tüneli üzerinden olur mu? *** Öyle olursa, İskenderun’a hızlı tren gelir mi?” şeklindeki paylaştığım sorularımı ilgililere yönelttiğimde yalanlanmamıştı !

***

Bugün 13 Ağustos 2022

Sosyal medya üzerinden Mersin – Gaziantep arası hızlı tren projesinin Hatay’ı “TEĞET” geçtiği benzeri paylaşımlar yapılıyor.

Ben bu paylaşımların gerçeği yansıtmadığını, yeterince araştırılmadan yapıldığını düşünüyorum.

Hatay’ın (İskenderun veya Antakya istikametinden) Amanos Tüneli projesi ile bağlı olarak “Hızlı Tren”e kavuşacağına inanıyorum.

Yani Hatay Hızlı trene kavuşacak, ha öyle ha böyle!

Benim aldığım bilgi şu :

“Sadece zamana ihtiyacımız var biraz”

Ali Gez

BAĞLI HABER : https://denizcilerhaber.org/2022/05/milletkekili-ozelden-amanos-tuneli-ve-iskenderun-toprakkale-karayolu-ile-ilgili-aciklamalar/

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *