FUAT TOSYALI, “BU YIL AKDENİZ OYUNLARININ RESMİ SPONSORU OLDUK !”

19. Akdeniz Oyunlarının başlangıç düdüğü, Cezayir’in VAHRAN (ORAN) kentinde 25 Haziran günü çaldı. Akdeniz bölgesinde bulunan 26 ülkeden 3 binden fazla sporcunun iştirak ettiği Akdeniz oyunlarında ilk kez 1975 yılında başkentte düzenlenen Akdeniz olimpiyatları 47 yıl sonra Cezayir’e geri döndü.

Bu vesileyle yüzlerce sanatçı, müzisyen ve yöre sanatçılarının katılımıyla Dünya’ya Cezayir’in gücünü ve misafir ağırlamasını gösterdiler.

Olimpiyat sahasına giriş yapan Cezayir heyeti ülkesine gurur yaşattı. Özellikle hafif sıklet dünya boks ikincisi İmane Kehlif, ülkesinin kadınlar boks tarihine geçen ve Mayıs 2022’de Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası finalinde yer alan ilk kadın olarak Cezayir’in spor dalında özellikle kadınlarda var olduklarının gücüydü.

Akdeniz olimpiyatlarında Parola ’’BİRLİK’’ kelimesiydi. Öz bir laf aslında anlayana çok şeyler ifade ediyordu.

Türkiye ve Cezayir dostluğu bu olimpiyatta açıkça gözler önüne serildi. Cezayir sporcuları ile Türkiye sporcuları birbirleriyle olimpiyat köyünde kaynaştılar ve ileriye dönük çok büyük dostluk ve arkadaşlığın yıkılmaz temelini attılar.

Akdeniz Olimpiyatlarında Türkiye 45 Altın, 26 Gümüş, 37 Bronz ile toplamda 108 madalya aldı. Cezayir kendi madalya rekorunu kırarak 20 Altın, 17 Gümüş, 16 Bronz ile toplamda 53 madalya kazandı.

Spor olimpiyatlarında alınan madalyaların önemi kadar milletleri spor ile birbirlerine dostlukla bağlamak dikkat çekti. Sporda yenmek ve yenilmek kadar ülkesini milli formayla temsil etmek şerefi ayrı bir duygu.

Çok büyük organizasyonu gerçekleştiren Cezayir devleti tüm katılımcılardan olduğu kadar dünya spor otoritelerinden de tam not aldı.

Dünya çelik devi olma yolunda emin adımlarla hedeflerine ulaşma gayretinde olan ‘’TOSYALI HOLDİNG’’ bu anlam dolu olimpiyatta Cezayir devletini bir an olsun yalnız bırakmadı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Bu yıl Cezayir’de gerçekleşen Akdeniz Olimpiyatlarının resmi sponsoru olduk’’ derken şu ifadesine de yer veriyordu:

“Cezayir tüm dünyanın ‘HİDROKARBON’ konusunda var olduklarını ispatlamış ülke. Cezayir’de Hidrokarbon dışında en büyük sanayi şirketi olarak TOSYALI HOLDİNG ile birlikte üstümüze düşen görevin bilincinde çalıştık. Cezayir’de kendi ülkemizde olduğumuzu tüm benliğimize kadar hissediyoruz. Cezayir’e kurduğumuz ve kuracağımız Sanayi tesislerimizle Cezayir devletinin hep yanındayız.

Spor, her ülkenin birliğini ve beraberliğini pekiştiren anlamlı atılımlardır. Türkiye ve Cezayir olimpiyatlar boyunca dost ve misafirperverliğini tüm aleme gösterdi.

Türkiye, Cezayir olimpiyatlarında çok başarılı oldu. Alınan tüm madalyaların arkasında Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sporun her branşında alınan bilimsel yolların izleri Cezayir’de belirgin olmuştur. Cezayir olimpiyatlarında alınan başarı dolu madalyalar bunun en bariz örneğidir. Cezayir Cumhurbaşkanı Sn. Abdülmecid Tebbun ve Başbakan Eymen Bin Abdurrahman, Akdeniz olimpiyatlarının akışını çok itinalı şekilde takip ettiler. Cezayir devletinin dostluğunu ve kardeşliğini tüm misafir sporcu ve heyetlerine en alakalı şekilde gösterdiler.’’.

Aslında, Dünya genelinde yurt edinmek diye buna denir.

Aslında, Sporun gereği de budur.

Bulunduğu ülke insanına hizmet etmek dostluk meşalelerini her daim hidrokarbon gibi yakmak aslımızda var olanın ortaya çıkmasıdır.

Bu olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan sporcu ve idarecilere olduğu kadar Cezayir’de görev yaparak sesimizin tiz çıkması için mücadele veren Sn. Fuat Tosyalı ve ekibine Türkiye’den kucaklar dolusu sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Nuri Erdener (Nam-ı diğer, Boksör Nuri)

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *