Bir çok kanser türü tedavisinde kullanılan bir virüs !

İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Abdulla Sakallı, bilimsel olarak bir çok kanser tedavisinde etkili olduğu açıklanan Mosaik Virüsü hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirme yaptı.

Abdulla Sakallı paylaşımında,

Börülce yada baklagiller Mosaik Virüsü:

Özellikle baklagillerde hastalık etkeni olan bu virüs, son yıllarda insanlarda görülen bir çok kanser çeşidinin tedavisinde kullanılmaya başlandı.

Virüs kanserli hücrelere enjekte edildiğinde, kanserli hücrelerin içine Nano düzeyinde büyüklüğe sahip bir protein bırakarak, insan savunma hücrelerinin kanserli hücreyi bulmasını ve onu yok etmesini sağlamaktadır.

Bu bilgilerin gün ışığına çıkmasıyla, özellikle kanser tedavisi için kullanılan akıllı ilaç sektöründe büyük bir çığır açacağı şüphesiz.

İnsansal kaynaklı İklim değişikliğinin insanların yaşamları ve yaşam alanları üzerinde yarattığı stresli bir devrin en önemli sebeplerinden birisi olan kanserlerin tedavisinde yeni bir milada girilmiş olabilir.

Yayınlanan çalışmanın kapak sayfasını son fotoğrafa ekledim. İsteyen internetten indirip okuyabilir. Keyifli okumalar dilerim” ifadelerini kullandı.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir