BEKBELE HALKI DA DOĞALGAZ İLE TANIŞMALI !

İskenderun’un Bekbele mahallesi, Denizciler diye bilinen coğrafi bölgenin en kalabalık üçüncü mahallesi.

BEKBELE, siyasi bir kararla idari olarak İskenderun’un BELDESİ iken MAHALLE’ye dönüştürüldü. TÜİK’in Adrese Dayalı Kayıt Sistemine göre 2017 yılından bu yana nüfusu ortalama 7 bin 800 kişi olarak istatistiklere yansıyor.

Bahçe ve tarlaları, güzel havası, arada bir EKSOZ gürültüsü dışında sessizliği ile aslında ikamet açısından oldukça elverişli bir yer.

Halk arasında ABACILI diye bilinen kısımın merkezi olan Bekbele’de henüz doğalgaz yok. Öyle olunca bölge insanından özellikle genç kesim ikamet için pek tercih etmiyor.

DOĞALGAZ NİMETİNDEN BEKBELE DE FAYDALANMALI !

Mahallenin merkezinde küçük bir tur atıldığında sayılı bir kaç esnaf dışında ticari hayat izine pek rastlanmıyor.

Halbuki, ABACILI lakabıyla çok geniş bir aile, kabile ve kültür merkezi olan Bekbele’nın siyasileri, bürokratları, ticaret erbabı gibi ileri gelenlerinin mahalleyi cazibe merkezi haline getirip, özellikle genç nüfusun kaçışını engellemek, hatta yeniden ikamete teşvik etmek gibi sorumlulukları olduğunu düşünüyorum.

Bunun için ilk adım olarak Bekbele’de yaşayan insanlardan eğer doğalgaz talebiyle ilgili AKSAGAZ’a müracaat etmeyen varsa bir an önce müracaatlarının yaptırılması gerekiyor. Tabii ki o ileri gelenlerin de vatandaşı bilgilendirip, bilinçlendirip ikna etmeleri çok önemli.

Eş zamanlı olarak BEKBELE’ye TOKİ’nin konut inşaası olanakları da araştırılmalı ve uygunsa somut girişim başlatılmalı. Tabii ki varsa imara yönelik sıkıntıların “sulh” yöntemiyle çözüme kavuşturulması için de adımlar atılmalı; vakit kaybetmeden, bahane üretmeden, gerektiğinde bazı şeylerden feragat edip çaba göstererek !

Bekbele’nin ikamet, bahçe tarımı, yayla turizmi gibi konularla birlikte her açıdan gelişebilmesi için adım atan ve atacaklara teşekkür etmek borçtur.

Eyvallah, Ali GEZ

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *