Başkanlardan Kadir Gecesi Mesajları

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Kadir Gecesi münasebetiyle birer tebrik mesajı yayımladılar.

BAŞKAN LÜTFÜ SAVAŞ: “BU KIYMETLİ GECE İÇİMİZDEKİ SEVGİ TOHUMLARINI YEŞERTSİN

Başkan Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün mübarek ramazan ayının sonuna yaklaşmanın hüznünü yaşarken bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Böyle mübarek geceler bizi bir araya getiren, manevi dünyamızı zenginleştiren eşsiz zamanlardır.

Bu kıymetli gece, içimizdeki sevgi tohumlarını yeşertsin, kardeşliğimizi baki kılsın ve bizi biz yapan değerleri güçlendirsin dilerim. Ramazan ayında tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutlar, saygılarımı sunarım.”

BAŞKAN FATİH TOSYALI: “KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN

Yayımladığı mesajında mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz ifadelerini kullanan Başkan Tosyalı, mesajının devamında şunları kaydetti:

“Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in dünya semasına indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi; kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir.

Bu kutlu gece vesilesiyle yüce dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim.

Mübarek Kadir Gecesinin birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayım.

Bu duygularla tüm halkımızın Kadir Gecesi’ni kutlar, bu özel gecenin ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesini temenni ederim.”

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *