HATAY’DA TRAMWAY ? KIRIKHAN YILANLI GÖLETİ ?

Görevim ısıtıp ısıtıp hatırlatmak ! Özellikle siyasilerin insanların ağızlarına, dimağlarına bir parmak bal çalıp sonra unuttukları, unutturdukları veya kağnı hızına dönüşen proje LAF’larını…

Şimdi Hatay’da Tramwayla ulaşım ile Kırıkhan’ın Yılanlı Mahallesi’ne Gölet LAFlarını soruyorum :!

NE OLDU TRAMWAY, LAFTA MI KALDI ?

Yaklaşık 1 yıl önce Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri Hatay’da tramway kullanımı konusunda adım atmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde incelemeler yapmıştı.

Akaryakıt zamları sonrası “haklı olarak” Hatay’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 40 zam kararı alınması sonucu vatandaşın yükü biraz daha arttı.

İşte bu nedenle bugünlerde tramway ile şehir içi ulaşım olanağına çok fazla ihtiyaç duyuluyor.

“Hataylılar tramvaydan ne zaman faydalanacak?” sorusuna yetkililerden yanıt bekleniyor.

NE OLDU YILANLI GÖLETİ LAFTA MI KALDI ?

Yaz aylarında köylülerin çiftçilerin en önemli sorunları arasında SUSUZLUK yer alıyor.

Aynı şekilde Kırıkhan’ın Yılanlı, Delibekirli, Çamseki ve Karataş mahalleleri ile çevrelerinde en büyük sıkıntı “SULAMA SUYU” sıkıntısı.

Susuzluk nedeniyle köylüler mecburen ve haklı olarak kuyu açtırıyor. Ancak açılan her bir kuyu da yeraltı sularının kurumasına sebep oluyor.

Bölge bu yıl epeyce yağış aldı, ancak suyu yaz aylarına kadar stoklamak üzere halâ tedbir alınmadı. Genel olarak yıllar boyu azalan yağışlar nedeniyle bahçecilik, küçük tarım ve hayvancılık olumsuz etkilenmekte.

Yılanlı mahallesinde yıllardır yapılacağı LAFI edilen GÖLET çözümdür. Gölet yapıldığı takdirde en büyük faydası yeraltı sularına olumlu katkı sağlayacak olmasıdır. Duyduğuma göre, önce gölet bölgesine YOL yapılması gerekiyormuş !? Bölge insanının başta siyasetçiler olmak üzere her fırsatta hem yol hem de gölet taleplerini “ısrarla” dillendirmeleri ve bu konudaki proje(le)rin hızlandırılması için herkesin elinden geleni yapması gerekir diye düşünüyorum.

Keşke şu ana kadar gölet hayata geçseydi de, bu günlerde Amanoslara yağan kar suları Kırıkhanlılara uzun zamanlar CAN SUYU olabilseydi !

Aşağıdaki fotoğraf YILANLI GÖLETİ lafıyla ilgili 2020 yılından…

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *