Fahreddin Osmanca’dan Mimarlar Odası’nda Söyleşi

İskenderunlu Kent tarihi araştırmacısı ve Kültürel Miras Uzmanı Fahrettin Osmanca tarafından TMMOB Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği’nde 24 Mart 2022 Perşembe günü “Kültürel Mirasların İskenderun Kent Kimliğine Etkisi” konulu söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.

İskenderun’un önde gelen mimarları, İskenderun Kent Konseyi üyeleri ile İSTE Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte konuşmacı olan Fahreddin OSMANCA tarih kokan sunumuyla renk kattı.

Sunumunda antik dönem haritaları, gravürler, kartpostallar ve Osmanlı Devleti arşiv belgeleri ışığında İskenderun şehrinin tarihini, yapılarını ve kültürel miraslarını katılımcılar ile paylaşan Fahreddin OSMANCA sunumunda, 

İskenderun antik dönemden günümüze çok önemli bir ticaret merkezidir. Bugün sadece sanayisi ile bilinen şehrimizin kültür dünyası unutulmuş durumdadır. Bu ve benzeri söyleşiler ile elimden geldiğince İskenderun’un tarihini ve kültür dünyasını anlatmaya çalışacağımdedi.

Bir sohbet havasında geçen ve katılımcıların, özellikle de Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin meraklı sorularıyla biten söyleşinin ardından Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Koray TANIN,

Çok güzel bir söyleşiydi, çok zevk aldık. Bilgi paylaştıkça güzeldir, sizde bu bilgileri bizimle paylaşıp bir güzelliğe vesile oldunuz. İskenderun Kültürel Miraslarının Kent Kimliğine Etkisi isimli söyleşiniz için 18. Dönem Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği Yönetim Kurulu adına çok teşekkür ederiz. Bu tür etkinliklerde sizleri sıkça aramızda görmek isteriz’ şeklinde Fahreddin OSMANCA’ya teşekkür ederek anı plaketi takdim etti.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *