Meteoroloji’den Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Mart 2022 Salı günü gece saat 00.00 ile 3 Mart 2022 Perşembe günü saat 23.59 arasında Doğu Akdeniz’de sağanak yağış beklendiğini ve olumsuz durumlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini açıkladı .

Üç gün boyunca aralıklarla kuvvetli olacağı tahmin edilen sağanak yağışlar uyarısında,

“Genellikle sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak, rakımı 900 – 1100 metre üzeri yerlerde kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde görülecek yağışların Osmaniye il genelinde, Adana’nın kuzeyinde (Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan), Hatay’ın kıyı kesimi ile kuzeyinde (Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz, Samandağ, Yayladağı) ve Kahramanmaraş’ın batısında ve güneyinde (Göksun, Merkez Onikişubat, Andırın) çok kuvvetli ve şiddetli (12 saatte metrekareye 51 – 75 kilogram, üç günde toplam 100 kilogram ve üzeri) olması bekleniyor.

Kuvvetli ve şiddetli yağışların 3 Mart 2022 Perşembe akşam ve gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, kıyı kesimlerde yıldırım, yüksek kesimlerde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi ile buzlanma, ulaşımda aksamalar, yağış anında görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *