SARISEKİ ORGANİZE’DE İKİ FİRMANIN LİMAN DOLGU TALEPLERİNE MECLİS’TE YEŞİL IŞIK

İskenderun Belediye Meclisi’nin 11 Ocak 2021 tarihli toplantısında EKMAR ve YAZICI firmalarının Sarıseki Organize’de liman amaçlı imar revizyon taleplerine yönelik İmar Komisyonu Raporları görüşüldü.

3 Kişilik İmar Komisyonu tarafından hazırlanan ve AK Parti Meclis Üyesi Erdem Ünlü Çetinkaya ile MHP Meclis üyesi Emir Selim Yazar’ın olumlu olarak imza attığı raporlarda, CHP meclis üyesi Mecit Boğuşoğlu muhalefet şerhi koydu.

Mecliste oylanan her iki rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama esnasında bir kısım CHP meclis üyesi teklif karşısında “kabul” oyu kullandı.

Kabul edilen maddeler şöyle :

1) Sarıseki Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan yaklaşık 24,8 hektarlık alana yönelik EKMAR Denizcilik ve Gemi Acentalığı A.Ş. tarafından liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

2) Sarıseki Mahallesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan yaklaşık 6,92 hektarlık alana yönelik YAZICI Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *