Meteoroloji’den Kuvvetli Fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde 30 Kasım 2021 tarihinde, Doğu Akdeniz’de ise 30 Kasım – 1 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleşmesini tahmin ettiği fırtınalar için uyarı yayımladı.

30 Kasım 2021 Salı günü 00.00 ile 22.00 saatleri arasında Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzeyinde batı ve güneybatı yönlerden 60-90 km/sa, yüksek kesimlerde yer yer saatte 100 kilometre hızda esmesi beklendiği vurgulandı.

Vatandaşların kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

DOĞU AKDENİZ İÇİN 2 GÜNLÜK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca Doğu Akdeniz için 30 Kasım saat 12.00 ile 1 Aralık saat 18:00 arasında kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Meteorolojik Uyarı’da :

“Batı Akdeniz’de rüzgarın yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden, Doğu Akdeniz’de Salı günü akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (saatte 50-75 kilometre) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (saatte 90 kilometre) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor” denildi.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *