PAYAS BELEDİYESİ’NDEN TEMİZLİK KONUSUNDA YENİ ATILIM

Payas Belediyesi, temizlik hizmetlerinin Envitec Firmasından alınarak Payas Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğüne bağlandığını, 11 Ekim 2021 tarihi itibariyle 12 metre altı cadde ve sokaklardaki temizliğin Payas Belediyesi tarafından yapılacağını açıkladı.

Belediye Başkanı Bekir Altan, 31 temizlik işleri personeliyle toplantı gerçekleştirdi. Ayrıca Başkan Altan imzalı  kamuoyuna yönelik bir duyuru yayımlandı.

12 Metre ve üzeri yolların temizlik hizmetlerinin Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini de içeren Payas Belediyesi Kamuoyu Duyurusu şöyle :

“Payas Belediyesi, İskenderun Körfez Katı atık Birliği ve temizlik faaliyetlerini yürüten yüklenici Envitec firması arasında yapılan üçlü protokol kapsamında 11.10.2021 tarihi itibariyle ilçemiz genelindeki katı atıkların toplanması 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunun 7.maddesinin “İlçe Belediyelerinin Görev ve Yetkileri başlıklı (b) maddesi uyarınca idaremizce gerçekleştirilecektir.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ve Hatay Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından alınan kararlar doğrultusunda Payas Belediyesi yetki alanında bulunan 12 metre altı cadde ve sokaklarda yolların süpürülmesi, temizlenmesi, otların biçilmesi gibi temizlik faaliyetleri 11.10.2021 tarihinden itibaren idaremizce yapılacak olup, idaremiz yetkisinde olmayan 12 metre ve üzeri olan yolların sorumluluğu bakım onarım vs. ile ifade edilen görevler içerisinde yolların süpürülmesi, temizlenmesi, otların biçilmesi gibi temizlik faaliyetlerinin ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerekmektedir.”

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir