KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Belen Şehitliği’ni Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hatay’daki ziyaretleri kapsamında 23 Ekim 2021 günü 41. Fırka Belen Şehitler Abidesinde düzenlenen Şehitleri Anma Programına katıldı.

Şehit mezarlarına gül bırakan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, okunan Kuran-ı Kerim’in ardından yaptığı konuşmada,

“Sizlere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden sevgi ve saygılarımı getirdim, gönül ve kader birliği içerisinde olan milli ve ulusal çıkarlarımızda her zaman bir arada olduğumuz için bunun mutluluğu içerisindeyiz. Anadolu toprakları ve Kuzey Kıbrıs, asırlardır Şehit kanıyla sulanmaktadır. 1071’de bile binlerce Şehit vererek Kıbrıs adasını fethettik. Bizler millet olarak Şehit kanıyla sulanan topraklarda yaşamaktayız.

Hatay ziyaretimde Belen’e gelerek Şehitlerimizi anma programında sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim. Hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Birinci Dünya Savaşında Şehit edilen ve zehirlenerek öldürülen 1500 vatan evlatlarının bulunduğu alandayız. Hepsini rahmetle anıyorum. Bizler bir millet üç devletiz. Bizler düşmanlarımızla mücadelemizde hiçbir zaman ödün vermedik. Yeter ki Allah milletimize güç versin. Türkiye’miz daha güçlü olsun. Bizi kimse Türkiye Cumhuriyetinden kopartamaz” dedi.

Programdaki konuşmasında Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül,

“Sayın Cumhurbaşkanım bundan tam 726 gün önce başbakan olarak şehrimizi şereflendirmiş bizleri mutlu etmiştiniz. Bugün sizleri burada Cumhurbaşkanı olarak ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Sizlere Belen halkı adına bizlere bu mutluluğu yaşattığınız için teşekkür ediyorum.

Sizlerin de izni olursa Halilbey mahallemizde yapımına başladığımız parkımıza “Belen Belediyesi Kuzey Kıbrıs Parkı” adını vermek istiyor, sizlere parkımızın tabelasının bulunduğu hediyeyi de takdim etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

41. Fırka Belen Şehitler Abidesinde düzenlenen anma programına Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belen’de ikamet eden Gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *