Milletvekili Suzan Şahin’den KYK yurtları yatak kapasitesiyle ilgili soru önergesi

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Kredi Yurtlar Kurumu’nun sınırlı yatak kapasitesi nedeniyle öğrencilerin ve ailelerinin mağdur olduğunu belirterek Gençlik ve Spor Bakanı’nın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Hatay Milletvekili Suzan Şahin konu ile ilgili açıklamasında,

‘‘Pandemi nedeniyle bir buçuk yıldır ailelerinin yanında kalan ve bu yıl üniversiteyi yeni kazanan ve ders başı yapacak olan milyonlarca öğrenci üniversite eğitimi görecekleri kentlere doğru yola çıkarken en önemli sorunları güvenli, temiz ve ekonomik bir yurt ya da ev için arayışlara başlamıştır.

Yüksek öğretim için şehir değiştirmek zorunda kalan öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu’nun sınırlı yatak kapasitesi nedeniyle birçoğu kendilerine devlet yurtlarında yer bulamadığı için ikinci bir seçenek olarak özel yurt ya da ev tutmak gibi seçenekleri gündemlerine almak zorunda kalmaktadırlar.

Öğrencilerin piyasa değerinin üstünde ev tutmak zorunda kalmaları, özellikle İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerde, öğrenci olmayanların bile kiralık ev bulmakta zorlandığı günümüzde öğrenciler yüksek ev kiralarından dolayı ciddi mağduriyet yaşamaktadırlar. Yurtlarda yer bulmanın zorluğu ve ev kiralarının çok yüksek fiyatlarda olması birçok öğrencinin okulu bırakması ile sonuçlanmaktadır.

Devlet yurduna başvurduğu halde kontenjan yetersizliği nedeniyle yerleştirilemeyen, işsizlik ve hayat pahalılığı karşısında maddi olarak zorlanan ailelere ve onların çocuklarına eğitim hakkından yararlanabilmeleri için barınma desteği sağlayacak olan AKP hükümetidir. Uygun bedelli öğrenci yurtları, öğrenci evleri yapılarak öğrencilerin barınma sorunlarının çözülmesi projeler hayata geçirilmelidir’’ ifadelerini kullandı.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *