İskenderun Kaymakamlığı 30 Ağustos itibariyle yeni yerinde…

Hatay Valiliği koordinesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan ve İskenderun Kaymakamlık Binası olarak hizmet verecek olan tarihi binanın açılışı için 30 Ağustos 2021 tarihinde tören düzenlendi.

Törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, sivil ve askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan açılış töreninde sırasıyla İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Hatay Valisi Rahmi Doğan birer konuşma yaptı.

Başkan Tosyalı, “Tüm görevlilere hayırlı hizmetler yapmalarını diliyorum”

30 Ağustos Zafer Bayramı gibi özel bir günde İskenderun Kaymakamlığı hizmet binasının açılışı için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Fatih Tosyalı,

“Görmüş olduğunuz bina 1927 yılında Adliye Binası olarak yapılmış ve 2012 yılına kadar Adliye’ye hizmet etmiş. 2012 Yılında Adliye Binamız Kaymakamlığımıza devrolmuş.  Bugün 9’uncu yılı. 30 Ağustos 2021 tarihinde açılışını gerçekleştirmek üzere hepimiz bir araya geldik. Bu binanın Kaymakamlık Binası haline getirilmesinde katkısı olan Valilerimize, şu anki Valimize özellikle çok teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize teşekkür ediyorum katkılarından dolayı. Binada hizmet yapacak başka Kaymakamımız olmak üzere tüm görevlilere hayırlı hizmetler yapmalarını diliyorum” dedi.

Kaymakam Yönden, “İnsan odaklı hizmet anlayışımızla halkımızın hizmetindeyiz”

Konuşmasında tarihi binanın İskenderun Kaymakamlığı’na devri, ihale ve restorasyon süreci ile ilgili kısa bilgiler veren Kaymakam İskender Yönden,

“Yeni Kaymakamlık binamızda toplam 36 oda mevcut olmakla birlikte, kaymakamlık makamı, müfettiş – kaymakam adayı bürosu, sekreterya, ilçe yazı işleri müdürlüğü ve işlemler şefliği, ilçe sivil toplumlar şefliği, ilçe hukuk işleri şefliği, basın ve halkla ilişkiler bürosu, güvenlik işleri bürosu, bilgi işlem şefliği, mutemetlik, evrak şefliği, açık kapı bürosu, 1 mescit, 2 toplantı odamız ve olmazsa olmazımız insan odaklı hizmet anlayışımızla halkımızın hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Yönden konuşmasında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Afet ve Acil Durum Bürosu, 112 Acil İstasyonu Ambulans Ekibi, Suriyeli Danışma Ofisi, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’nın Kaymakamlık eski binasında hizmete devam edeceğini açıkladı.

Vali Doğan, “Kamuoyunda bir takım eleştiriler oldu”

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü iken 2015 yılında Hatay’da bir toplantı vesilesiyle gördüğü ve o zamanki Hatay Valisi Ercan Topaca’nın gezdirdiği binanın bugün açılışının nasip olduğunu ifade eden Hatay Valisi Rahmi Doğan,

“Restorasyon işleri zor işler, sadece inşaat imalat işleri değil, aynı zamanda aslına uygun şekilde yapılması gereken işler. Bazen oluyor ki bir fayans taşı için bir ay beklemeniz, bir ahşap için günlerce beklemeniz gerekiyor. Zaman zaman Koruma Kurulundan onay almanız gerekiyor. Kamuoyunda bir takım eleştiriler oldu, bu binanın restorasyonunun bu kadar uzun sürmesiyle ilgili.

Ama nihayetinde buradaki çalışan arkadaşlar büyük gayret gösterdiler, emek verdiler. Çünkü Kuruldan izin alınması gereken yerler oldu, ödenek konusunda bir takım sorunlar oldu. Bunların tamamı aşılarak bugün bu güzel bina İskenderun’un hizmetine sunulacak” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi, toplu olarak bina gezildi. Vali Rahmi Doğan Kaymakamlık şeref defterini imzaladı.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir