Yanan Orman Alanlarında Küllerinden Yeniden Doğuş !

İskenderun’da 29 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen ve Orman Genel Müdürlüğü personellerinin üstün gayret ve çabaları ile kısa sürede söndürülen İskenderun yangınındaki alanlar tekrar küllerinden doğuyor.

Yangında zarar gören alanlarda yapılan çalışmaları inceleyen Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç,

“2020 yılında Bölge Müdürlüğümüz sınırları içerisinde çıkan orman yangınlarının Orman Genel Müdürlüğümüz ekipleri tarafından üstün gayret ve çabalarımız ile en kısa sürede söndürdük. Yangından sonra zarar gören alanların tekrar eski zümrüt yeşili haline gelmesi için çalışmalarımızı tüm gücümüz ile yapıyoruz.

İskenderun ilçesinde meydana gelen yangında zarar gören ağaçlar, İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesilerek ekonomiye kazandırılırken, sahada doğal gençleştirmeye ayrılan alanlara 1600 kilogram tohum atıldı. Tohumların çimlenmesiyle saha yeniden yeşermeye başladı.

Doğal gençleştirmeye uygun olmayan diğer alanlarda toprak işlemesi devam ediyor, sonbaharda 800 bin fidan toprakla buluşturulacaktır. Bugün çok şükür görüyoruz ki yaptığımız çalışmalar sonuç vermeye başlamış. Topraktan fidanlarımızın çıktığını görmek bizleri mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yemyeşil bir İskenderun için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *