Harita’da Karaağaç var, Denizciler, Hassa, Yumurtalık yok !

Polemik konusu “İskenderun İL olduğu takdirde ilçeleri hangileri olacak?”

Geçmişte siyasetçiler İskenderun’un il olması için çeşitli çalışmalar yaptılar, hepsini takdirle karşılıyorum. Ellerine sağlık. Rahman’a kavuşanlara rahmet olsun.

İskenderun’un il olması gündemimizi yoğun bir şekilde işgal ederken, en önemli polemik konumuz İskenderun’un haritası. Harita ile ilgili olarak sosyal medya aracılığıyla konuşulanlardan bazıları şöyle :

  • Yayımlanan haritalarda niye KARAAĞAÇ var da DENİZCİLER yok?
  • Hassa niye bu harita’da bulunmuyor?
  • Adana’nın Yumurtalık ilçesi de dahil edilmeli !

Gelinen noktada henüz üzerinde anlaşılan bir harita bile bulunmuyor anlayacağınız.

İskenderun’un muhtemel İL haritası ile ilgili olarak en somut beyan MHP’li Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül tarafından paylaşıldı. Buna göre Arsuz ilçesi Arsuz ve Karaağaç ilçeleri olarak ikiye bölünüyor ve İskenderun vilayetinin Arsuz, Karaağaç, Belen, İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerinden oluşması öngörülüyor.

Denizciler…

Geçmişte Denizciler’in ilçe olması için canı gönülden kimler ne yapmış ise ellerine sağlık. Ancak onlar geçmişte kaldı. Başkan Gül tarafından paylaşılan haritada Denizciler’in ilçe olarak görülmemesi bölge insanını oldukça üzmüştür kanaatimce. Bununla birlikte Denizciler’in ilçe olması beklentisindeki tüm siyasetçilerin de bu haritaya karşı çıkarak alternatif harita üretip, bu yönde mücadele etmelerini beklemek vatandaşın en doğal hakkıdır !

TBMM’de CHP’den 2, MHP’den 1 Hatay Milletvekilinin Denizciler’in ilçe olması yönünde geçerli kanun teklifleri olmasına rağmen, kişisel fikrim, İskenderun il olsa bile Denizciler bölgesinin ilçe olmayacağı yönünde. Hatta bu mahiyette yakın zamanlarda duyumum da mevcut !

Hassa ve Yumurtalık…

İl konusu gündemde iken dolaşımdaki haritalarda Hassa ve/veya Yumurtalık’ın da bulunmasını isteyen siyasetçiler, fikirlerini görsel olarak somut şekilde HARİTA üzerinden aktarabilirler, aktarmalılar da.

ÖNCE İSKENDERUN İL HARİTASINDA UZLAŞIN !

İskenderun Lobisinin oluşturulmasında en önemli kozumuz olan siyasetçiler, HEMEN – ŞİMDİ kendi düşünceleri doğrultusunda İSKENDERUN İL HARİTASI paylaşmalı, Muhalifler Muktedir’e haritasını kabul ettirmek için mücadele etmeli, daha sonra iktidar ve muhalif siyasetçiler ortak bir harita üzerinde uzlaşarak vatandaşa bu haritayı aksettirilmelidir.

İl konusu sadece vatandaşın talebine, çırpınışına bırakılmamalıdır.

#iskenderunilolmalı #iskenderunilolsun, #iskenderunilolacak

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *