Vatandaş Elektrik Kesintilerinden Muzdarip

İskenderun’un Denizciler Mahallesi ve çevre mahallelerinde yaşayan vatandaşlar 11 Mart 2021 Perşembe günü en az 10 saat süren ve 12 Mart 2021 Cuma günü de tekrarlayan elektrik kesintileri nedeniyle büyük mağduriyet yaşadılar. 

Denizciler Bölgesinde yaz – kış sürekli yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların elektrikli ve elektronik eşyalarına zarar vermekte, uzaktan eğitim görenlere, mevsime göre klima ile ısınan veya serinleyen vatandaşlara zor anlar yaşatmaktadır.

Vatandaşlar yaz-kış sık sık gerçekleşen kesintilerinin önüne geçilmesi için tüm yetkili ve sorumlulardan bir an önce bu bölgeye gerekli alt ve üst yapı yatırımlarının yapılmasını talep etmektedirler.

Konu ile ilgili olarak bazı vatandaşların mesajları ve düşünceleri şöyle :

50 günlük bebeğim var !

“Saat öğle 12.00’den itibaren kesik elektrik. Şu an saat 00.00 50 günlük bebeğim var, soba kurmadım klimalı ile ısınmayı sağlıyorum. Nedir bu böyle ? İmza mı toplanacak, ne yapılacaksa Denizciler adına ilk başta ben imza atarım. Bir çözüm bulsunlar artık.”

Dün elektrik kesildi, bugün de tekrar kesildi !

“Dün ayrı elektrik kesintisi yaşadık, bugün tekrar kesildi. Buna bir çözüm bulunsun artık. Ne yapılması gerekiyorsa yapılsın, nereye başvurulması gerekiyorsa başvurulsun, mahalleli olarak çok zor durumdayız gerçekten. Sesimizi artık birilerinin duyması gerekiyor ama biz kimseye duyuramıyoruz.”

“Yaz aylarında iki gün elektriksiz kaldık !”

“Kaç senedir bu elektrik sorununa bir çözüm bulamadılar. Yazın ayrı kesilir, kışın ayrı kesilir, yağmurlu havada ayrı kesilir… Ne 10 saati, biz Denizciler’de yazın iki gün elektriksiz kaldık.”

“Oğlum mum ışığında çalışmak zorunda kaldı !”

“Dün öğlen 12 gibi gitti, gece 12 civarında 5 – 10 dakika geldi ve geri gitti. Oğlumun önemli sınavları vardı. İnternet kesik, telefonların şarzları yok ve oğlum mum ışığında çalışmak zorunda kaldı, tabii ne kadar verimli olursa artık. Üstelik bu kaçıncı durum. Nihayet beklerken sabah 10.00 civarında geldi. Tabi ki şimdilik. Lütfen yetkililerden rica ediyoruz, bu konuya bir çare bulsunlar, hangi çağda yaşıyoruz bilmem. Evinde hastası, yaşlısı, bebeği olanlar var. Lütfen bu konuya bir çare bulun.”

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *