TÜRK-İŞ’ten Belen’de Şehit Korgeneral Osman Erbaş ile Şehitler Adına Hatıra Ormanı

Hatay’ın Belen ilçesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un önderliğinde Türk-İş Sendikası Genel Başkanlığı katkıları ile 4 Mart 2021 tarihinde Bitlis Tatvan bölgesindehelikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş ile tüm şehitlerimiz adına hatıra ormanı kuruldu.

2020 Yılında Belen’de meydana gelen orman yangınında zarar gören alanda kurulan hatıra ormanı için düzenlenen fidan dikim programına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ve kadın işçiler katıldı.

Programda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,

“Milletimizin başı sağolsun. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki bütün terör örgütlerine karşı kararlı duruşumuz ve mücadelemiz her zaman devam edecektir.

Türk-İş yönetimi çok doğru ve yerinde bir kararla 8 Mart Dünya Kadınlar Hatıra Ormanı yerine kazada şehit olan kahraman askerlerimize ve komutanımız Osman Erbaş’ın adına ithaf etmeye karar verdiler. Ben bu alınan karar için de bir kez daha teşekkür ediyorum.

İnşallah bu orman, burada yetişecek ağaçlar bize vatanımızın önemini anlatacak, her daim bize nefes olacaklar ve kahramanlarımızın emekleriyle ilmek ilmek dokunan bu vatanımızın önemini bir kez daha bizlere hatırlatacaklar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şehit Korgeneral Osman Erbaş ve tüm şehitlerimiz hatıra ormanına 5 bin fidan dikildi.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *