Milletvekili Kaşıkçı, Dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi

MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı 4 Mart 2021 Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın toplantısında kendisi adına düzenlenen fezleke nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini açıkladı. 

TBMM‘ne 3 Mart 2021 tarihinde gelen fezlekelerden birinin kendisine ait olduğunu bunun üzerine bugün TBMM Başkanlığına hiç vakit kaybetmeden dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdiğini ifade eden Milletvekili Lütfi Kaşıkçı basın açıklamasında,

“2010 yılında Dörtyol ilçemizde 4 polis memurunun şehit edilmesi üzerine yaşanan olaylardan Fethullahçı terör örgütünün yargı ve emniyetteki uzantıları marifetiyle sorumlu tutulup hakkımda soruşturma açıldı.

İki alçak terör örgütü (FETÖ ve PKK)’nün işbirliği ile şahsıma kurulan kumpas davası uzun yıllar devam etti ve Milletvekili olmam ile birlikte yargılamam durduruldu.

İşte tam bu noktada FETÖ ile yarım kalan hesaplaşmamın devamı için dokunulmazlığımın kaldırılmasını Yüce Meclisten talep ettim.

6-7 Ekim olayları esnasında sokaklara talimat verip onlarca insanımızın ölmesine sebebiyet verenler ile devletin gizli kalması gereken bilgilerini basın yolu ile paylaşan ve daha sonrada milletvekili olup dokunulmazlık zırhına bürünen, yargıdan kaçmak ve haklarında ki iddiaları karartmak adına ise yargı oranlarımızı itibarsızlaştırma çalışanlara inat bağımsız Türk yargısına güveniyor ve yargılanmamın devam etmesini istiyorum.

Sığınağımız, dokunulmazlık zırhı değil Yüce Türk Milletinin vicdanındır. Rabbim bizleri Sayın Genel Başkanımıza ve milletimize mahçup etmesin” dedi.

MİLLETVEKİLİ KAŞIKÇI’NIN TBMM BAŞKANLIĞI’NA VERDİĞİ DİLEKÇE:

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir