MİLLETVEKİLİ KAŞIKÇI’DAN MECLİS’TE GARA VE TSK PERSONEL KANUNU MESAJLARI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda partisinin grubu adına yaptığı konuşmada Gara’da PKK’nın şehit ettiği 13 vatandaşımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel kanunları ile ilgili konuştu.

Yurdun tek bir çakıl taşından bile vazgeçmeyeceklerini söyleyen Kaşıkçı, Gara harekatında şehit olan askerlerimizi de unutmayarak,

“Can verip yurdu yaşatanlar kervanına yeni isimler eklendi. Can verip yurdu yaşatan Serdengeçti’lerimiz Yüzbaşı Ertuğrul Güler, Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan’a Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Gara’da PKK’nın katlettiği 13 vatandaşımızın isimlerini anarak baş sağlığı dileyen Kaşıkçı, yapılan katliamla ilgili,

“Bu katliam, yeryüzünde çok nadir görülen bir canavarlık örneğidir, bir mıh gibi çakıldığı millî hafızalardan asla çıkmayacaktır. İsmini andığım kahraman şehitlerimizi de rahmetle anıyor, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

“Gara öncesi ile Gara sonrası inanıyorum ki aynı olmayacaktır.”

Gara harekatı öncesi ile sonrasının aynı olmayacağını söyleyen Kaşıkçı,

“Bu sefer, ateş yalnızca düştüğü yeri yakmayacak, PKK’nın yanında, yöresinde saf tutan kim varsa çembere alıp tepeden tırnağa tutuşacaklar” dedi.

PKK’nın yanında saf tutanların hak ettikleri cevabı almaları gerektiğini söyleyen Kaşıkçı,

“PKK alçak bir terör örgütüdür, bebek katilidir, alçak bir cinayet şebekesidir. PKK’yı masumlaştırmaya yönelik arayış ve söylem içerisinde olanlar da alçaktır, kansızdır. Sırtını bu yapıya dayayıp siyaset yaptığını düşünenler ise sefildir ve artık onların da hak ettiği cevabı alma vakti gelmiştir. Bu alçak örgütün siyasetini meşrulaştırma girişiminde bulunanlar ise artık aklını başına almak zorundadır” dedi.

Türkiye’nin güvenliği için TSK’nın her zaman yanında olunması gerektiğini söyleyen Kaşıkçı,

“İdlib’deyiz, Hatay’ın güvenliği için; Afrin’deyiz, Kilis’in ve Gaziantep’in güvenliği için; Resulayn’dayız, Şanlıurfa’nın güvenliği için; Gara’dayız, Hakkâri’nin ve Şırnak’ın güvenliği için; Karabağ’dayız, soydaşlarımızın güvenliği için; Libya’dayız, mavi vatanın güvenliği için ve o gün gelecek, bizler de bunu göreceğiz, Kandil’de olacağız -Allah’ın izniyle- Türkiye’nin güvenliği için. TSK neredeyse, bilinsin ki Türk milletinin duası şanlı ordumuzla birliktedir” dedi.

TSK PERSONELLERİ İLE İLGİLİ TEKLİF

Milletvekili Kaşıkçı, MHP grubunun TSK personelleri ile ilgili verdiği teklifle ilgili de bir konuşma yaptı.

“Erken yaşlarda kadrosuzlukla zorunlu emeklilik durumuna gelen subaylarımızın durumlarına netlik kazandırılmalıdır.”

Kadrosuzluktan dolayı erken emekliye ayrılan subayların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyleyen Kaşıkçı,

“Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının muvazzaflık ve emeklilik dönemlerindeki özlük hakları, sorumluluk ve maruz kaldıkları risklerle uyumlu hâle getirilmelidir. Örneğin, astsubaylarımız unsur, tim, takım, karakol komutanlıkları, kısım amirliği ve şube müdürlüğü görevlerini hem icrası hem de yönetici olarak yapmalarına rağmen makam ve görev tazminatlarını alamamaktadır” şeklinde konuştu.

TSK personelinin özlük haklarında da iyileştirmeler yapılması gerektiğini söyleyen Kaşıkçı,

“Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli sivil memurların askerî şartlarda görev yaptıkları hususu dikkate alınarak özlük haklarında düzenlemeler yapılması gerektiğine inanıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *