“En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükseltilmeli”

DİSK’e bağlı Emekli-Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç emeklilerin durumlarına yönelik yazılı basın açıklaması yayımladı.

Açıklanan zam oranlarının TÜİK’in sahte enflasyon oranlarını bile karşılamadığını ifade eden Başkan Kılıç’ın basın açıklamasında;

“2021 Yılı bütçesinde milyonlarca emekli yok sayılmıştır. İktidarın görmezden geldiği emeklilerin bir araya gelmesi artık bir zorunluluk ve gereklilik olmuştur. Farklı sendika ve derneklere üye emeklilerin insanca yaşam için birlik ve dayanışmalarını yükseltmeleri olmazsa olmaz halini almıştır. Emekli sendika ve dernekleri emeklilerin taleplerini ortaklaştıracakları zeminleri yaratmak için hemen bugün harekete geçmelidir. İktidarın emekliyi görmeyen tavrına karşı, emekli sendikaları ve dernekleri emeklilerin taleplerini ortaklaştırmalıdır” ifadeleri yer aldı.

“En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir”

Açıklamada birlik ve dayanışmadan yana emekliler olarak bu konuda atılacak tüm ortak adımların ve eylemlerin destekçisi ve katılımcısı olacağımızın sözünü şimdiden veriyoruz diyen Başkan Kılıç, Emekli-Sen olarak taleplerini,

“Bu doğrultuda acilen, en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir. Emeklilerden kesilen sağlık giderleri 1 Ocak 2021 itibariyle kaldırılmalıdır. Birleşirsek güçleniriz, bölünürsek yeniliriz !” şeklinde belirtti.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *