HBB’den 2020 yılı hizmet özeti.

Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada tüm dünya için zorluklara geçen 2020 yılında birçok hizmet ve projenin kentte hayata geçirildiği bildirildi.

Verilen bilgilere göre, HBB ekipleri, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs pandemisine karşı aldığı önlem ve uyguladığı dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarıyla vatandaşların sağlığını hep ön planda tuttu.

100 BİNDEN FAZLA NOKTA DEZENFEKTE EDİLDİ

Resmi kurum ve kuruluşları, toplu taşıma araçlarını, ibadethaneleri, konutları ve kamusal alanları periyodik olarak dezenfekte eden Büyükşehir ekipleri, çalışmalarını pandeminin ilk gününden yıl sonuna kadar 100 binden fazla alanda sürdürdü.

17 BİN 77 AİLEYE NAKDİ 36 BİN AİLEYE AYNİ YARDIM YAPILDI

Bu süreçte işsiz kalan ve maddi zorluk çeken vatandaşlara ulaşan Hatay Büyükşehir Belediyesi 17 bin 77 aileye nakdi, 36 bin aileye ayni yardım yaptı. Belediyeye ait 628 adet iş yerinin kirasını da erteleyen HBB, sağlık hizmetlerinin vatandaşlara daha hızlı ulaşması için de filyasyon ekiplerine 38 aracını tahsis etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri pandemi süresince sokağa çıkma kısıtlaması olan yaş gruplarını hiçbir zaman unutmadı. HBB ekipleri, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı gençlerin evde keyifli vakit geçirmesi için onlara saksı, fide ve toprak hediye etti.

Bu yaş grubundaki vatandaşların evde kalırken sıkılmamaları ve verimli zaman geçirmeleri için binlerce sebze kitini vatandaşlara ulaştıran Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dijital Kütüphane ile de binlerce kitabı kitapseverlerle buluşturdu.

EXPO DÖNEL KAVŞAĞI 70 GÜNDE TAMAMLANDI

KIRSAL KALKINMA SÜRECEK

Antakya’daki Expo alanına giden yolda yapımına başladığı dönel kavşağı 70 gün gibi kısa sürede tamamlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, yol çalışmalarına 2021 yılında da aralıksız devam edeceğini her fırsatta dile getirdi.

HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın vatandaşların tarım, ticaret ve turizmden elde ettiği geliri artsın diye hayata geçirdiği projeler de yine 2020 yılında meyvesini vermeye başladı.

Kırsal kalkınma projeleriyle üreticiye ata tohumu buğday ve çilek fidesi gibi mahsulleri hibe eden HBB, üreticinin ve çiftçinin yanında olduğunu her fırsatta göstermiş oldu.

Hatay Deniz Otobüsü projesinde de önemli mesafe kat eden HBB, Hatay’dan Mersin, Kıbrıs ve Orta Doğu’dan bir bölgeye yapılacak seferlerin yeni yılın yaz aylarında başlayacağını duyurdu.

23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında şehrin iki farklı bölgesinde yapılan Expo için de hazırlıklar tüm hızıyla sürdü. Yapılan tüm çalışmaları yakından takip eden Başkan Lütfü Savaş, organizasyonun eksiksiz gerçekleşmesi için verdiği önemi gözler önüne serdi.

MODERN VE GÜVENİLİR YOLLAR HATAY HALKIYLA BULUŞUYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında yol yapım ve onarım çalışmalarında hız kesmedi. Modern ve güvenilir yolları vatandaşlarla buluşturmak için ilçelerde eş zamanlı çalışmalar yürüten Büyükşehir ekipleri, çalışmalarını mahallelerin fiziki şartlarına göre düzenledi.

180 kilometre beton asfalt, 23 buçuk kilometre sathi kaplama ve 481 bin metrekare parke yolu vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir ekipleri, 2021 yılında kentte yapılacak Expo alanlarına giden yollarda da çalışmalarını sürdürdü.

DİJİTAL KÜTÜPHANE’DEKİ 22 BİN KİTAP VATANDAŞLARIN BİLGİ KAYNAĞI OLDU

Dijital Kütüphane’de yer alan farkı kategorilerden 22 bin kitap bu süreçte hem uzaktan eğitim gören öğrencilerin hem de evde vakit geçiren binlerce Hataylının en büyük motive ve bilgi kaynağı oldu.

HEDEF 1 MİLYON FİDAN

Yangınların ardından toprağın yeniden fidan dikimine uygun hale gelmesi için sabırla bekleyen Büyükşehir ekipleri, farklı ilçelerde binlerce fidanı toprakla buluşturdu. Hedeflerinin 1 milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu belirten Büyükşehir yetkilileri, ağaçlandırma çalışmalarında ekosistemi doğrudan etkileyen ve meyve verebilen ceviz, zeytin ve meşe palamudu gibi ağaçların da dikiminin yapılacağını ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ YANGINLARA ÖZVERİYLE MÜDAHALE ETTİ

Yaz aylarında şehrin farklı noktalarında eş zamanlı çıkan orman yangınlarında da Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangınlara ivedilikle ve anında müdahale etti. Antakya, İskenderun, Belen, Samandağ, Yayladağı gibi ilçelerde çıkan yangınlara tüm birimleriyle müdahale eden Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaraların sarılma noktasında da aynı ciddiyet ve özveriyle hareket etti.

Çalışmalarla ilgili bilgileri veren HBB yetkilileri 2021 yılında yepyeni projelerle Hatay halkına yaraşan hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir