Denizciler’e Banka Uydu Şubeleri gerek

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi çevre mahalleleriyle birlikte yaklaşık 60 bin nüfusa sahip.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Denizciler ismiyle ilçe kurulması kapsamında üç tane Kanun Teklifi var. CHP’den Milletvekilleri Serkan Topal ile Suzan Şahin, MHP’den Milletvekili Lütfi Kaşıkçı imzalı Kanun Teklifleri yasalaşmış olsa, Hatay’da Denizciler ismiyle İlçe kurulacak.

Ayrıca CHP’li Milletvekilinin bu teklifleri içerisinde Arsuz’a bağlı Karaağaç mahallesinin de ilçe olması teklifi yer alıyor.

BİTİŞİK’E KÜÇÜK SANAYİ

İskenderun Sakarya Mahallesi ile Muradiye Mahalleleri sınırları içisinde yer alan küçük sanayi sitesinden tahminen üç meslek grubuna ait esnafın Denizciler Mahallesi’ne komşu Bitişik Mahallesi’ne taşınmasına ilişkin düşünceler bulunmaktaydı.

Ak Parti Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından Bitişik’te birkaç defa incelenen, küçük sanayi kurulması düşünülen arazinin önce kooperatife devredilmesi ve kooperatif tarafından işyerleri yapılması söz konusuydu.

Ancak Başkan Tosyalı ile son görüşmemde işyerlerinin kooperatif tarafından değil de devlet imkanlarıyla yapılması, daha sonra kooperatife devredilmesi şeklinde düşüncenin hakim olduğunu öğrendim. Tabii ki çok çeşitli bürokratik işlemin yapılması gerektiğinden bu düşüncenin hayata geçip geçmeyeceği, geçse bile ne kadar zaman alacağı meçhul.

DENİZCİLER BÖLGESİ’NE BANKA ŞUBELERİ

İskenderun Organize Sanayi yakınında, çok sayıda insanın yaşadığı bölge olan Denizciler bölgesinde halihazırda Halkbankası Denizciler Uydu Şubesi faaliyetlerine devam ediyor.

Bu banka dışında diğer banka müşterileri, Denizciler Mahallesi’nde İskenderun D817 (eski E5) karayolu üzeri, mülkiyeti İskenderun Belediyesi’ne ait park kenarındaki ATM’leri kullanıyordu.

İskenderun Belediyesi aldığı karar ile bu ATM’ler için 2021 yılında oldukça yüksek kira artışları yaptı. Ziraat Bankası ATM’sini yakındaki benzin istasyonu içine taşıdı. İNGBANK’a ait ATM kaldırıldı.

Diğer bankalara ait ATM’lerin de sözleşme bitince yeni kira bedeli üzerinden anlaşma olmazsa kaldırılması / taşınması söz konusu olacağını tahmin ediyorum.

Çağrımız, Denizciler bölgesinde yeterince müşterisi olan bankalara aynen Halkbank gibi uydu şube kurmaları şeklinde.

Her dört İskenderunlu’dan birinin yaşadığı, nüfusun ve finansal dolaşımın giderek arttığı, iş ve aş kapısı, ilçe adayı bu bölgenin insanını uydu şube kurarak daha rahat bankacılık hizmetlerine kavuşturmak elinizde.

Hatta, salgın ile bir arada yaşamın daha uzun zamanlar alacağı öngörüsüyle vatandaşın “yerinde hizmet” ile buluşturulması, sizlere sevap kazandıracaktır.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *