“Kent Konseyi Başkanı olarak en fazla 6 ay görev”

İskenderun Kent Konseyi Genel Kurulu’nun ilk toplantısı 4 Mart 2020 Çarşamba günü İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşti.

Toplantı şehitlerin ruhuna ithafen saygı duruşu ile başladı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı salonu dolduran Genel Kurul üyeleri ile izleyicilere hitaben yaptığı konuşmada Kent Konseyinin yapısı ve işlevi ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Tosyalı konuşmasının ikinci bölümde İskenderun Belediyesince gerçekleştirilen ve planlanan projelerinden tanıtımlar yaptı. Konuşmanın ardından Divan Başkanı ve üyeleri yerlerini aldılar.

Divan Başkanlığı’na İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in Konsey Başkanı olarak teklifini içeren önerge okundu, yapılan açık oylamada önerge oy birliği ile kabul edildi. Kaymakam Yönden Konsey Genel kurulu’na kısa bir konuşma yaptı.

Divan Başkanlığı’na sunulan bir başka önerge ile onbir kişilik asil ve onbir kişilik yedek Yürütme Kurulu üyesinin ismi okundu. Genel Kurula katılan üyelerden listenin “dayatma” olduğu ve kendilerinin isimlerinin bulunmaması nedeniyle itiraz ettiler.

Yapılan itirazlardan sonra, teklif edilen yürütme kurulu listesi açık oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

EN FAZLA 6 AY

Kaymakam Yönden itirazlar nedeniyle yeniden söz aldı ve Kent Konseyi Başkanı olarak en fazla 6 ay görev yapacağını lüzumu halinde hemen istifa edebileceğini söyledi.

Kent Konseyi Genel Kurulu’nun başka bir değişiklik olmazsa Eylül ayında toplanması planlandı.

HABER : Ali Gez

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *