Kazım Ergün “Yaşlılarımızı incitmeyin, saygısızlık etmeyin”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, 65 yaş üstü insanların sokağa çıkma yasağı sonrası, toplumun geliştirdiği tepkilere değinerek, sağduyu çağrısı yaptı.

Ergün açıklamasında şunları söyledi:

“65 yaş üstü insanlarımızın sokağa çıkmaması yönünde alınan kararlar tamamen onları virüs tehdidine karşı koruma amaçlıdır. Bunu unutan bazı kendini bilmezler, yaşlılarımıza yönelik insanlık dışı tavırlarıyla tepkilere sebep olmaktadırlar. Yaşlılarımızı koruma altına almak amacıyla getirilmiş düzenlemeler, onları tecrit etmek, hayattan tamamen koparmak, tehdit ederek psikolojilerini bozmak, onurlarını incitmek, gururlarını kırmak için alınmamıştır. Onlar corona virüs salgını sırasında, birinci derecede korunmaya alınacak saygıdeğer insanlarımızdır. Virüs yayıcıları değil, aksine virüsten en çok etkilenen kesimdir. Suçlu değil, mağdur kesimdir.

Alınan sokağa çıkma yasağının tüm dünyada yaş sınırı olmaksızın uygulandığı bir dönemden geçiyoruz. Kendisine yasak uygulanmayan kesimleri de tehdit eden bu salgın karşısında bütün toplumun hedefi, duygularını, gururlarını, onurlarını incitmeden yaşlılarımızı korumak olmalıdır. Yaşlılarımız bu toplumun ÇINAR ağaçlarıdır. Yaşam tecrübeleri, bilgi birikimleri toplumun üzerinde gölgedir.

Ancak, yaşları gereği bedensel ve psikolojik olarak son derece kırılgan olan yaşlılarımıza verdiğimiz değer kadar gelişmiş bir toplum olabiliriz.

Bugün bir emeklimizin bana gönderdiği bir elektronik posta nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duydum. Demiş ki emeklimiz;

‘Ben 76 yaşındayım,

65 Yaş Grubuna, İnsanlığa Sığmaz şekilde Yer BULUP ve Hedef Saptırıp SUÇLU arıyorlar.

Tamamen HERKESE HEDEF gösterildik. En önemlisi Sağlık ocağında çalışanlar olup ÇOK zorunlu ilaçlarımızı yazdırmak için TEDBİR alarak gittiğimizde, söylenmese OLUR sözü söylüyor. Bizleri şikayet ile TEHDİD ediyor ve KERHEN Yazılmış Reçetemizi gittiğimize, binbir PİŞMAN duygusu içinde Alıyoruz. Keşke reçete almaya gitmeseydim DEDİM.

Sivil polisler başka yapacak işleri YOK GİBİ Ceza yazmak için pusuda 65 Yaş üzeri AVLARINI BEKLİYOR.

YAZIKLAR OLSUN Tedbir diye 65 Yaş grubunu hedef gösterenlere.
YAZIKLAR OLSUN Sağ duyularını kaybetmiş uygulama yapanlara..

İyi Dileklerimle.Sağlıklı Günler.Kendinizi ÇOK İYİ koruyun.’

Türkiye Emekliler Derneği olarak, emeklilerimizin ve yaşlılarımızın evlerinde kalmaları için gerekli çağrıları yapmıştık. Şimdi bir çağrı da, yaşanan bu hassas dönemde, yaşlılarımıza karşı davranış biçimlerimizin olgunlaştırılması ve onların birer suçlu gibi değil gerçek mağdurlar olarak görülmeleri gerektiği hususunda, bütün topluma yönelik olarak yapıyoruz. Yaşlılarımızı incitmeyin, saygısızlık etmeyin…

Şeyh Edebali’nin, Osman Gazi’ye nasihatini unutmamalıyız. Der ki Edebali;

‘Oğul! Güçlüsün, akıllısın, söz sahibisin; ama bunları nerede, nasıl kullanacağını bilemezsen, sabah rüzgârında savrulup gidersin.
Bir dem gelir bir tekmeyle dünyaları yıkacak olursun. Bir dem gelir yerdeki karıncaya mağlup olursun…’

Bu anlamlı sözü hiçbir zaman unutmayın.”

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *