Belen Belediyesi’nde Korona virüs ile mücadele

Belen Belediye Başkanlığı toplum sağlığını korumak ve Korona virüs (COVID-19)’ün yayılımına karşı hijyen kurallarını tavizsiz uyguluyor.

Belediye görevlileri bina girişinde herkesin ateşini ölçerek el dezenfektanı kullanmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelindeki tüm çöp konteynerlerini dezenfekte ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sayfasını yakın takibe alarak gelişmelerden halkı bilgilendiren Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, halkın sağlığını korumak amacıyla Bakanlığın yaptığı yönlendirmeler doğrultusunda hareket ettiklerini, Korona virüs’ün yayılma riskine karşın Belediye’ye ait tüm ödemelerin Belen Belediyesi’nin https://e-hizmet.belen.bel.tr/ adresindeki internet sitesinden yapılabileceğini, alınan tedbirlerle en kısa zamanda bu kötü günlerin geçeceğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı ve Korona virüs riskine karşı 14 kurala uyulması yönünde halka hatırlatmada bulunan Başkan İbrahim Gül,

“Ellerimizi sık sık su ve sabunla 20-30 saniye kadar yıkamalı, mümkün olduğunca kalabalık yerlerden uzak durmalı, yaşadığımız çevrenin hijyenine önem vermeliyiz. Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullanılan yüzeylerin temizliğini her gün yapmalı, Sağlık Bakanlığı’nın açıklamaları ve uyarılarını dikkate almalıyız. Moralimizi yüksek tutup, gerekli önlemi almalı, yetkililerin uyarılarına uymalıyız” ifadelerini kullandı.

Başkan Gül, COVID-19 hakkında ayrıntılı bilgi için Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün “hsgm.saglik.gov.tr” adresindeki internet sitesinin ve Bakanlığın sosyal medya hesaplarının takip edilmesini istedi.

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir