“TAYFUR SÖKMEN MİLLİ BİR KAHRAMANDIR, AKINCI ÖZÜR DİLEMELİDİR”

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Türkiye’nin İdlip politikası ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamaları hakkında konuştu.

“İDLİP TÜRK ORDUSUNUN KIZILELMASI’DIR”

Öncelikle, hastalıklı bir kafa yapısı ve yerli olmadığını düşündüğümüz bir bakış açısıyla İdlip’te yaşananları yorumlayanları gördükçe üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum.

Bu sakat bakış açısı hem İdlip’ten ülkemize hiç kimse gelmesin diyor, hem de Türk askerinin İdlib’de ne işi var? diyor.

Bu düşünce sahiplerinin amacı bizce bellidir. Bunların niyeti, Türkiye’nin haklı mücadelesini lekelemek, ayrıca kamuoyunda kafa karışıklığı oluşturmaktır. Ancak ne yaparsanız yapın ne söylerseniz söyleyin Türk ordusunun yeni Kızılelma’sı İdlip’de huzuru sağlamak, Türkiye’ye yönelik göç tehdidini engellemektir ve bunu Allah’ın izniyle Rusya’ya, İran’a ve Suriye’ye, kısaca Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen herkese rağmen başaracağız.

“TAYFUR SÖKMEN MİLLİ BİR KAHRAMANDIR, AKINCI ÖZÜR DİLEMELİDİR”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir İngiliz gazetesine yaptığı esef verici açıklamalar, sorunlu zihniyetini ve skandal tutumunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye bağlanma ihtimalini korkunç olarak nitelendiren ve Millî Mücadele kahramanı Tayfur Sökmen Bey’i de hedef alarak “İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım.” diye talihsiz bir açıklama yapan Akıncı’nın Hatay’ı ve Hataylıları derinden yaralayan bu sözlerini Hatay’ın evlatları olarak asla kabul etmiyoruz.

Bu sözler her şeyden önce büyük kahraman Rauf Denktaş’ın kemiklerini sızlatmış ve ruhunu incitmiştir. Cumhurbaşkanlığı makamında oturan bu insanın sözleri başta Hataylılar olmak üzere aziz milletimizi derinden üzmüş ve yaralamıştır.

Tayfur Sökmen millî bir kahramandır. Tayfur Sökmen’in adı tarihe ve aziz milletimizin kalbine yazılmıştır. Onun mücadelesi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve milletimizin mücadelesidir. Tayfur Sökmen Hatay’dır, Hatay Tayfur Sökmen’dir.

Akıncı’nın sözleri tarih huzurunda doğru olmamıştır. Hatay’ın anavatan’a katılışının korkunç olarak nitelendirmesi tam bir skandaldır.

Dedelerimiz, Tayfur Sökmen Bey liderliğinde Fransız işgalcilerine karşı kurtuluş mücadelesi vererek şehrimizi esaretten kurtarmıştır. Daha sonra bağımsız bir devlet kurup kendi Meclisini ve Cumhurbaşkanını seçmiştir. Kurulan Hatay Meclisi de Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlanma kararı almıştır.

Bizler Hataylılar olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir parçası olmaktan gurur ve şeref duyuyoruz. Asıl korkunç olacak olan Sayın Akıncı’nın ifadesinin tersine, Hatay’ın anavatan’a kavuşmayıp sömürge bir devlet olup emperyalist devletler tarafından yutulmasıydı. Çok şükür, buna izin verilmedi. Bir evladın annesine kavuşması gibi, Hatay, ait olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletine kavuştu.

Akıncı’yı talihsiz sözlerinden dolayı büyük Türk milleti ve Hatay halkından özür dilemeye davet ediyoruz.

“KIBRIS TÜRK’TÜR TÜRK KALACAK”

Tayfur Sökmen, Hataylıların sevgisine ve Mustafa Kemal Atatürk’ün iltifatlarına mazhar olmuş bir Kuvayı Milliye kahramanıdır. Tayfur Sökmen’e hakaret, Mustafa Kemal Atatürk’e ve Millî Kurtuluş Mücadelemize, dolayısıyla milletimize hakaretle eş değerdir. Tayfur Sökmen’e hakaret, Kıbrıs Türkü’nü yok olmaktan kurtaran Rauf Denktaş’a hakarettir.

Kıbrıs Türklüğü’nün hak ve çıkarları, varlık ve bağımsızlık değerleri uğruna hayatları pahasına mücadele eden, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Denktaş olmak üzere, bütün şehitlerimize ve ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Akıncı’nın bu sözlerinin Kıbrıs Türklerine, şehitlerimize, Türkiye’ye ve aziz milletimizin tarih boyunca yapmış olduğu fedakâr mücadeleye saygısızlık olduğunu belirtmek istiyoruz.

Hatay nasıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselesiydi ve onu hiçbir emperyal güce ezdirmedi ve teslim etmediyse, Kıbrıs Türklüğü ve Kıbrıs davası da Türk milletinin şahsi meselesidir. Aziz milletimiz onu hiç bir emperyal güce teslim etmeyecektir. Akıncı’ya inat, Kıbrıs Türk’tür ve sonsuza dek Türk kalacaktır.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *