Kaymakam Yönden’den Üç Ayların Başlangıcı ve Regaip Kandili kutlama mesajı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden Üç Aylar ve Regaip Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam Yönden’in mesajı şöyle :

“25 Şubat 2020 Salı günü itibariyle mübarek üç ayların başlangıcını idrak edecek ve akabinde üç ayların ilk Cuma gecesi olan 27 Şubat 2020 Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece “Regâib Kandili”ni idrak edeceğiz.

Regâib kandili, dini literatürümüzde “Üç Aylar” olarak bilinen, Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol Ramazan ayı ile zirveye çıkan, huzur ve maneviyat mevsimini ifade eden ayların başlangıcı olan haftanın ilk Cuma gecesidir.

Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regâib Kandili’nde Cenâb-ı Hak’ka yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız.

İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirir, bu vesileyle olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlarız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, kutsala saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemlerle donatma irademizi yenileriz. Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluk bilincimizi yenileriz.

Bu mübarek zaman dilimi vesilesiyle, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm islam aleminin Regâib Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu müstesna günlerin tüm insanlığın birlik ve beraberliğine, barış ve huzur ortamına katkıda bulunmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Paylaşın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir