Yağmurlarda İlkokul Çocukları Kucakta Taşınıyor !

İskenderun Bekbele Mahallesi’nin “GEDİKsaray” diye bilinen, D819 (eski E-5) karayolu girişinden itibaren başlayan Atatürk Caddesi ve bağlı sokaklar bölgesi, yağmurlarda “VENEDİKsaray” oluyor.

Gediksaray’da yağmur tahliye kanallarının olmaması nedeniyle başta Atatürk caddesinde ve diğer yollarda yaklaşık yüzde 30 eğim nedeniyle; YAĞMUR SULARI SELLERE, YOLLAR DERELERE, DERELER GÖLCÜKLERE dönüşüyor.

İlkokul çocukları gölcüklerde yürüyemiyor, İskenderun Sahili’ndeki LUNAPARK’a gitmek için bile dolmuşa kadar kucakta taşınıyor !

Vatandaşlar mağdur. Seslerini duyurmaya çalışıyor. Bekbele Mahallesi’nin Gediksaray bölgesinde yaşayan bir vatandaş resim göndermiş, diyor ki :

“Ben Bekbele Gediksaray’da yaşıyorum. E-5 yoluna yakınım. Her yağmur yağdığında evimin olduğu sokağa giremiyorum. Seçim zamanı yeni yapılan yol ile beraber iki senedir kanallar kapandı. Bütün yağmur suları sokağın girişinde göl gibi birikiyor. Bu sadece bizim sokakta değil, çoğu sokakta böyle.

İlkokula giden çocuklarımız var. Onlar çok mağdur. Kucakta geçiriyoruz çocukları. Yetkililere söyledik, “tamam halledecez” dediler ama sözde kaldı.”

GEDİKSARAY’DA YARIM  KALAN HİZMET “KALDIRIM”

Yağmurlu havalarda yine tahliye kanallarının olmaması nedeniyle yağmur suları ev ve işyerlerine giriyor, yer yer karşıdan karşıya geçilemiyor.

Bölgede D90 Otobanı’nın altındaki üst bölümden FATİH-3 Bloklarına kadar yapılan kaldırımlar, FATİH-3 ile E-5 arasında yapılmadığından vatandaşın mağdur olduğunu dile getirmiştik.

Tam bir yıl önce İskenderun Belediyesi’nin “e-Belediye” sistemi üzerinden ilettiğimiz kaldırım talebi hâlâ karşılanmadı, “kaldırım yapma planınız var mı?“diye sorduğumuz soruya yanıt bile gelmedi.

Vatandaş seslerine kulak verilmesini ve taleplerinin karşılanmasını bekliyor.

Paylaşın...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *